promo-zsm
promo-zsm

Названо найбільші свинокомплекси за підсумком 2020 року

Опубліковано дані витрат кормів у собівартості свиней
pigcentre

Свинарство України у 2020 році спрацювало у підсумку добре, що стало стимулом для збільшення поголів’я. Лише в кінці року через подорожчання зернових свинарство опинилося на межі кризи. Хоча для свинарства країн ЄС і США весь 2020 рік був кризовим. Завдяки злагодженій роботі м’ясної галузі та свинарства – вдалось не допустити кризи у вирощуванні в Україні у 2020 році. А завдяки програмі розвитку м’ясної галузі “Нове свинарство 2025” та початку експорту свинини підприємствами Асоціації “М’ясної галузі”, наступні роки варто очікувати ще більш стрімкого збільшення поголів’я свиней.

НС_CIAB_АМГ

Програма “Нове свинарство 2025” передбачає досягнення собівартості свиней 35 грн/кг, виробництва 3 млн тонн свинини: з них 1 млн тонн для внутрішнього ринку та 2 млн тонн для експорту.

У 2020 році лідером за поголів’ям свиней став «АПК-Інвест». Друге місце у «Ниви Переяславщини», трійку лідерів замикає — «Ґудвеллі Україна».

Про це свідчать дані рейтингу, складеного Асоціацією свинарів України.

«Неоднозначний 2020 р. приніс чимало несподіванок вітчизняним виробникам свинини та змусив вкотре переглянути свою готовність надалі працювати у секторі. Так, через несприятливу ринкову ситуацію в кінці року, низка операторів вітчизняного ринку свинини озвучували плани щодо скорочення поголів’я та виходу з ринку. Водночас, статистичні дані свідчать, що 2021-ий промислове свинарство почало з майже 10%-им приростом «стартового» поголів’я», — йдеться у повідомленні.

Понад 45% цьогорічних респондентів за підсумками 2020 р. збільшили маточне поголів’я та обсяги реалізації живця. Тож сумарне поголів’я свиноматок підприємств у рейтингу станом на початок року складало 174 тис. гол. проти 161 тис. гол. рік тому. Загальне поголів’я сягнуло 2,17 млн гол. (+0,2 млн гол.) та 60% від промислового поголів’я свиней в Україні. А сукупна реалізація живця на забій за підсумками 2020 р. становила 380 тис. т. Це відповідає 73% промислової пропозиції свиней в країні. Тож сукупна частка ТОП-55 зросла на 6%.

2021 рік дає великі надії на відкриття нових ринків збуту. Нещодавнє підписання меморандумів Асоціації “М’ясної галузі” з Держпродспоживслужбою, зокрема і про стимулювання експорту м’яса, стало великим кроком, що наближає м’ясну галузь України до глобального ринку, а у майбутньому і до лідерства в ньому.

Весь ланцюг м’ясної галузі і вирощування, і переробка, задля спільного успіху – має консолідуватися.

Для м’ясоперобних підприємств, незалежно від їх розміру, Асоціація “М’ясної галузі” надає рівні можливості для масштабування своїх бізнесів, збільшення збуту продукції та рентабельності бізнесу. АМГ надає підтримку учасникам у проведенні переговорів та презентації своїх товарів, підготовці та старту їх експорту, розвиває цим м’ясну галузь, а також галузь вирощування. Попит на українські товари у глобальному ринку буде стимулювати українських виробників нарощувати поголів’я свиней, птиці, ВРХ та ДРХ.

Асоціація “М’ясної галузі” запрошує нових учасників! Разом ефективніше!

З використанням матеріалів: AgroPortal

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *