promo-zsm
promo-zsm

Німечина домовляється з Китаєм про експорт свинини. Що думають аналітики?

Німечина домовляється з Китаєм про експорт свинини. Що думають аналітики?
pigcentre

Федеральний міністр сільського господарства Джулія Кльокнер і її китайський колега Тан Ренцзьянь провели відеоконференцію. У ході перемовин вони домовились про короткостроковий обмін на тему африканської чуми свиней між німецько-китайською групою експертів. Мета – відновити експорт свинини.

Федеральний міністр сільського господарства Джулія Кльокнер та її китайський колега Тан Ренцзянь обмінялися думками щодо поточних питань у сільськогосподарських відносинах країн. Про це федеральне міністерство сільського господарства повідомило в прес-релізі. Розмова відбулася в рамках 6-ї німецько-китайської урядової консультації. В результаті, наприкінці квітня відбудеться зустріч двох кабінетів міністрів.

Двостороння дискусія була зосереджена, серед іншого, на впливі африканської чуми свиней (АЧС) на торгівлю. Федеральний міністр Юлія Кльокнер пояснила поточну ситуацію в Німеччині своєму китайському колезі і підкреслила, що популяція домашніх свиней не має АЧС. Спалах був виявлений на території двох федеральних земель у диких кабанів, Німеччина доклала значних зусиль з біобезпекою, освітою і полюванням, тестовими заходами і будівництвом огорожі та координувалася з сусідніми країнами. Ось чому концепція регіоналізації, тобто розмежування територій, на які впливає зупинка експорту на основі спалаху, є успішною в ЄС, а також може бути передана на експорт. Обидва міністри домовилися очолити і створити відповідну групу, щоб можна було разом рухатися вперед на цю тему.

За словами федерального міністра, мета зрозуміла: “Ми хочемо, щоб угода відновила торгівлю. Саме тому домовленість про інтенсивні переговори німецько-китайської групи експертів є важливим кроком”.

Які кроки вже передували цьому?

Нагадаємо, що декілька країн, серед яких Сінгапур та В’єтнам, вже зняли заборону на експорт свинини з Німеччини.

Нещодавно Німеччина заявила про те, що будівництво паркану вздовж кордону Німеччина-Польща майже завершено. Крім того, фонди ЄС виділять 9 мільйонів євро на компенсацію витрат та боротьбу з АЧС у Німеччині.

Що кажуть аналітики про експорт свинини з Німеччини?

Аналітики Rabobank скептично ставляться до того, що Китай може регіоналізувати експорт свинини з Німеччини. Згідно з нещодавнім звітом, аналітики вважають малоймовірним скасування заборон на імпорт з Німеччини раніше середини поточного року.

“Щотижня у нас є кілька нових випадків, це далеко не під контролем”, – сказав Тім Кох, аналітик тваринництва в AMI. «Деякі треті країни відкривають кордон для німецького м’яса свиней, але це все порівняно низька кількість. За останній рік Китай імпортував більше м’яса, ніж усі інші країни разом “.

Наразі у Німеччині нараховується більше 1000 випадків захворювання АЧС диких кабанів.

“Для скасування усіх обмежень експорту німецької свинини треба пройти довгий шлях”, – сказав Удо Хеммерлінг, заступник генерального секретаря профспілки фермерів DBV.

З використанням: thepigsite.com, euromeatnews.com

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *