promo-zsm
promo-zsm

Країни ЄС об’єднались для боротьби з АЧС

Країни ЄС об'єднались для боротьби з АЧС
pigcentre

Німеччина, Польща та Чеська Республіка домовляються про подальші скоординовані заходи та співпрацю для боротьби з АЧС. Тристороння контактна група з питань охорони здоров’я тварин провела зустріч. Про це повідомляє Федеральне міністерство продовольства та сільського господарства Німеччини.

Федеральний міністр продовольства та сільського господарства Німеччини Юлія Клокнер, її польський колега Гжегож Пуда та її чеський колега Мірослав Томан провели відеоконференцію про те, як діяти в боротьбі з поширенням африканської чуми свиней (АЧС). Через обмеження, спричинені пандемією коронавірусу, зустріч відбулася віртуально.

Федеральний міністр продовольства та сільського господарства Німеччини Юлія Клокнер, її польський колега Гжегож Пуда та її чеський колега Мірослав Томан провели відеоконференцію про те, як діяти в боротьбі з поширенням африканської чуми свиней (АЧС).
Онлайн-конференція

За ініціативою федерального міністра на рівні міністрів сільського господарства трьох країн було створено тристоронній формат – так звану “трійку з питань охорони тварин”. В Німеччині відбуваються спалахи АЧС в районах Бранденбурга та Саксонії, які знаходяться в безпосередній близькості від кордону з Польщею. Деякі спалахи в Саксонії знаходяться близько 40 кілометрів від Чехії. Крім того, дослідження вірусу, проведене Інститутом Фрідріха Леффлера, Федеральним дослідницьким інститутом охорони здоров’я тварин, показало, що спалахи захворювання в Німеччині та Польщі пов’язані. Набагато важливіше сприймати спалахи хвороби як загальну епідемію та діяти відповідно до цього, зазначив Клокнер.

Нагадаємо: В’єтнам скасовує обмеження на імпорт німецької свинини

У спільній декларації міністри трьох країн серед іншого домовились:

  • Заходи контролю в прикордонних районах координуються ще інтенсивніше. Сюди входять, наприклад, діагностика туші або будівництво і утримання бар’єрів для кабанів.
  • На місцевому та регіональному рівні обмін інформацією між тими, хто бореться із хворобою (мисливцями, представниками лісових служб та ветеринарами), повинен бути можливим через кордони, безпосереднім та простим.
  • Спільною ініціативою Європейська Комісія повинна вимагати більше фінансових ресурсів для компенсації, контролю та запобіжних заходів.
  • При полюванні на кабанів укладаються конкретні угоди:
    • В принципі, полювання слід збільшити, щоб зменшити популяцію диких кабанів і тим самим зменшити ризик поширення вірусу.
    • У прикордонній зоні (20 кілометрів) слід уникати полювання, щоб жодні тварини не злякались і епідемія не поширилася за кордоном.

Федеральний міністр Джулія Клокнер заявила: “Ми докладаємо величезних зусиль для того, щоб спалахи хвороби залишалися обмеженими в поточній зоні і щоб ця хвороба тварин була викорінена якомога швидше. Ми робимо це відповідально, задля всієї Європи: ми повинні працювати з федеральними державами та сусідніми країнами, щоб допомогти запобігати поширенню АЧС далі на захід. Наша спільна угода з Польщею та Чехією створює важливу основу для цього. Перш за все, ми посилюємо тісну транснаціональну співпрацю, наприклад, між ветеринарами та мисливцями”.

Міністр ще раз дала зрозуміти, наскільки важливо для Німеччини та Польщі діяти спільно у будівництві бар’єрів для кабанів у прикордонній зоні. Тут активна Польща, але деякі місця в напрямку німецького кордону все ще недостатньо захищені бар’єрами. Вона ще раз закликала свого польського колегу продовжувати спільне створення в зоні німецько-польського кордону так званої білої зони, що не містить кабанів. Це було б корисним буфером, щоб уникнути зволікання на поширення АЧС.

Спільна декларація, згідно з якою Німеччина, Польща та Чеська Республіка повинні тісніше співпрацювати у боротьбі проти АЧС можна знайти тут.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *