

Одна з найбільших мереж ресторанів рамену в Японії — Kairikiya — оголосила про перехід на використання американської свинини у своєму меню. Це вже другий випадок у 2025 році, коли японська рамен-мережа відмовляється від мексиканської свинини на користь м’яса зі США.
Kairikiya, що має 160 закладів по всій Японії, тепер використовує американське свиняче м’ясо з лопатки (cushion meat) для приготування “чар сію” — ключового інгредієнта, який формує смакову основу страви. Раніше в цій ролі застосовували мексиканське м’ясо типу net-wrapped picnic.
Зміна стала результатом співпраці компанії з Американською федерацією експортерів м’яса (USMEF) та її дистриб’ютором Prima Ham, яка тривала від літа 2024 року. Очікується, що цього року мережа використає понад 1 000 тонн американського cushion meat.
Крім того, у березні Kairikiya запустила обмежене меню з новою стравою — Toushima Ramen, для якої використовується тонко нарізане м’ясо “false lean” зі США. Це маловикористовуваний підшкірний м’яз, розташований у жировій тканині над лопатковою частиною корейкової зони. Під час промоції компанія планує використати 100 тонн цього виду м’яса.
Просування американської свинини відбувається за підтримки Національної ради з питань свинини США, Програми доступу до ринків (Market Access Program) та Регіональної програми сільськогосподарського просування (Regional Agricultural Promotion Program) від Міністерства сільського господарства США.

Читайте також: