promo-zsm
promo-zsm

Японська мережа рамену масово переходить на американську свинину

pigcentre

Одна з найбільших мереж ресторанів рамену в Японії — Kairikiya — оголосила про перехід на використання американської свинини у своєму меню. Це вже другий випадок у 2025 році, коли японська рамен-мережа відмовляється від мексиканської свинини на користь м’яса зі США.

Kairikiya, що має 160 закладів по всій Японії, тепер використовує американське свиняче м’ясо з лопатки (cushion meat) для приготування “чар сію” — ключового інгредієнта, який формує смакову основу страви. Раніше в цій ролі застосовували мексиканське м’ясо типу net-wrapped picnic.

Зміна стала результатом співпраці компанії з Американською федерацією експортерів м’яса (USMEF) та її дистриб’ютором Prima Ham, яка тривала від літа 2024 року. Очікується, що цього року мережа використає понад 1 000 тонн американського cushion meat.

Крім того, у березні Kairikiya запустила обмежене меню з новою стравою — Toushima Ramen, для якої використовується тонко нарізане м’ясо “false lean” зі США. Це маловикористовуваний підшкірний м’яз, розташований у жировій тканині над лопатковою частиною корейкової зони. Під час промоції компанія планує використати 100 тонн цього виду м’яса.

Просування американської свинини відбувається за підтримки Національної ради з питань свинини США, Програми доступу до ринків (Market Access Program) та Регіональної програми сільськогосподарського просування (Regional Agricultural Promotion Program) від Міністерства сільського господарства США.

Джерело

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *