У цьому році поголів’я австралійських овець досягне 70 мільйонів. Така цифра є вищою, ніж очікувалося, оскільки погодні умови для вирощування на континенті покращуються. Про це повідомила Австралійська компанія “М’ясо та скотарство Австралії” (MLA) в своєму останньому прогнозі.
Очікується, що поголів’я ще більше зросте в найближчі роки і досягне 76 мільйонів до 2023 року. Це буде найбільший показник з 2007 року. Менеджер з питань ринкової інформації MLA, Стівен Бігнелл, сказав, що східні штати країни були «двигунами» цього зростання.
Темпи національного відновлення були навіть швидшими, ніж спочатку очікувалося. Це тому що виробники використовують хороший сезон, щоб збільшити поголів’я і зберегти тварин з минулого сезону.
Читайте також:
Новий експортний сертифікат між Україною та Йорданією
Скоріше за всього, цей сезон позитивно вплине на вагу туші в Австралії. Також очікується, що забій ягнят в цьому році збільшиться всього на 3%. Він буде на найнижчому рівні з 2011 року через додаткове збереження запасів.
«Ми очікуємо , що виробництво ягнят буде позитивним до кінця року. В штаті Вікторія існують поточні обмеження на переробку через недавній спалах COVID-19. Це може вплинути на показники, враховуючи, що держава обробляє 50% національного забою ягнят. Однак ми очікуємо, що NSW за потреби забере частину переробки. Так було в аналогічній ситуації минулого року», – сказав Стівен Бігнелл.
Незважаючи на покращення та збільшення у виробництві і забою Бігнелл вважає, що для вівчарської галузі все ще залишаються певні проблеми.
«Живий експорт овець може знизитися цього року. Оскільки «сильний» сезон та високі ціни на домашню худобу негативно впливають на обсяги експорту живої продукції. Існують також тривалі наслідки COVID-19, які спричиняють збої на деяких з наших ключових міжнародних ринках. Сюди входить і Близький Схід. Проте ми очікуємо на відновлення, оскільки економіка підходить до перед пандемічного рівня».
Читайте також:
USDA сприяє фінансовій підтримці м’ясної галузі
Прогнозується, що ціни на овець та ягнят залишатимуться підвищеними протягом цього та наступного року.
Джерело: euromeatnews.com.