promo-zsm
promo-zsm

ЄС більше не використовуватиме клітки для тварин

ЄС відмовляється від використання кліток для тварин
pigcentre

30 червня Європейська Комісія погодилася заборонити клітки для низки сільськогосподарських тварин відповідно до Стратегії фермерських господарств.

Ми вже писали, що останні законодавчі ініціативи щодо агро-промислового сектору в Європейському Союзі стосуються заборони використання кліток у вирощуванні тварин. Таке нововведення запрацює в повному обсязі до 2027 року. Громадська ініціатива під назвою “Покласти край клітці” була зареєстрована 5 вересня 2018 року Європейською Комісією.

Вже зараз заборона на використання кліток розповсюджується на молодих курей, бройлерів, свиноматок і телят. Тепер, згідно з новими положеннями Комісії, вирощування в клітці також забороняється для кроликів, качок, гусей, перепілок, а також для інших видів курей.

«Тварини є розумними істотами і ми несемо моральну та суспільну відповідальність за те, щоб умови на фермах були прийнятними», – сказала Стелла Киріакідес. Вона займає одну з провідних посад у галузі охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів.

Погоджене рішення надійшло у формі позитивної відповіді на Європейську громадську ініціативу «Покласти край клітці». Цю ініціативу також підтримали великі європейські продовольчі підприємства – Nestle, Unilever та Mondelez International.

«Це нововведення відповідає на суспільну потребу щодо заснування більш етичного сільського господарства», – каже комісар з питань сільського господарства Євросоюзу Януш Войцеховський.

Джерело: foodnavigator.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *