promo-zsm
promo-zsm

ФАО визначила 3 продовольчі проблеми в світі

ФАО визначила 3 продовольчі проблеми в світі
pigcentre

23 вересня генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш виступив на Саміті продовольчих систем. На ньому обговорювалися завдання щодо зміни підходів до виробництва і споживання їжі в світі.

Згідно з доповіддю ООН, за останні п’ять років чисельність голодуючих в світі практично не змінилася. А в 2020 році через пандемію кількість людей, які страждають від голоду, зросла до 768 млн.

«Мільярди людей страждають зайвою вагою, мільйони голодують, третина продуктів харчування викидається даремно. При цьому способи виробництва, обробки і споживання продуктів харчування по всьому світу виробляють третину викидів парникових газів», – заявив Антоніу Гутерріш.

Мета саміту – виконати 17 завдань в галузі сталого розвитку, розроблених ООН в 2015 році. Це великий список поточних справ, який включає усунення голоду і бідності, досягнення гендерної рівності та вжиття заходів щодо боротьби зі зміною клімату.

Гутерріш заявив, що система харчування повинна підтримувати здоров’я і благополуччя всіх людей, захищати планету і сприяти її процвітанню.

«Як світова спільнота, ми повинні змінити наш підхід до сільськогосподарських субсидій і підтримки робочих місць, – підкреслив він. – І необхідно переосмислити уявлення про їжу – не просто як про товар, яким можна торгувати, але і як про право, яке дано кожній людині».

Згідно з індексом цін світової продовольчої програми ООН, яка вимірює кошик зернових, олійних культур, молочних продуктів, м’яса і цукру, в червні на міжнародних ринках ціни на продукти харчування в світі зросли на 33,9% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Що вже зроблено

Президент США Джо Байден у вівторок заявив, що Вашингтон витратить 10 мільярдів доларів на ліквідацію голоду. А також проінвестує в продовольчі системи як в США, так і за кордоном. Офіційні особи США заявили, що половина цих грошей піде на фінансування програми Feed the Future протягом наступних п’яти років. Ця програма спрямована на скорочення бідності, голоду і недоїдання.

Група Світового банку, Міжнародний науково-дослідний інститут продовольчої політики і Коаліція з питань продовольства і землекористування представили на саміті дорожню карту. Її метою є демонстрація, як можна перенаправити капітал з високовуглецевої, нерівноправної продовольчої системи в ті моделі, які підвищують цінність людини, планети і економіки.

Згідно із заявою, ця дорожня карта може відкрити нові можливості для бізнесу на 4,5 трильйона доларів щороку до 2030 року і забезпечити більш стійку продовольчу систему.

Джерело: fao.org.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *