За останнє десятиліття споживачі в Британії вже зменшили споживання м’яса на 17%. Але цей відсоток має збільшитися ще вдвоє, аби досягти цілей національної продовольчої стратегії Британії.
Британське суспільство просять скоротити використання м’яса на 30% до 2030 року. Станом на сьогодні, населенню вдалося скоротити цей показник на 17% за останні 10 років. Таке дослідження проводив журнал Lancet Planetary Health.
У період з 2009 по 2019 роки середнє споживання м’яса скоротилося з, приблизно, 103 г на людину на день – до 86 г. Це становить, приблизно, 17%. Це рівносильно зменшенню щоденного вживання на дві з половиною ковбаси.
Читайте також:
МХП інвестує у виробничі потужності в Сербії
Також відбулося абсолютне скорочення (на 13,7 г) червоного м’яса і збільшення споживання білого м’яса – на 3,2 г.
За дослідженням виявилося, що люди, які народилися в 1980-х і 1990-х роках, були найбільшими споживачами м’яса. А ті, хто народився після 1999 року, були єдиною підгрупою, яка з часом лише збільшила споживання.
Однак, щоб досягти цілей щодо здорового харчування та сталого виробництва продуктів харчування, визначених у національній продовольчій стратегії, людей просять зменшити споживання м’яса ще на 30% протягом наступних 10 років.
Джерело: euromeatnews.com.