promo-zsm
promo-zsm

Індекс цін на м’ясо в світі продовжує зростати – ФАО ООН

Прилавок з м'ясом
НС_CIAB_АМГ

Зростають ціни на птицю, яловичину і баранину, натомість ціни на свинину падають. У серпні 2021 року індекс цін на м’ясо зріс на 22% у порівнянні з серпнем минулого року.

Ціни на м’ясо продовжили зростати в серпні, згідно з останнім глобальним звітом ФАО про продовольчі товари. Спостерігалося зростання цін на птицю, яловичину і баранину. При цьому ціна на свинину падала.

Індекс цін на м’ясо ФАО зріс у серпні і в середньому становив 112,5 пунктів, тим самим продовжуючи тенденцію до зростання, яка триває вже десять місяців поспіль. Так, у серпні індекс був на 20,3 пунктів (+ 22%) вище значення, зареєстрованого в тому ж місяці минулого року.

Високий попит, в основному з Китаю, і обмежена пропозиція тварин на забій в Океанії призвели до зростання міжнародних цін на баранину і яловичину.

Що стосується цін на м’ясо птиці, то вони також зросли, відображаючи високий попит на імпорт у Східній Азії та на Близькому Сході і обмежене розширення виробництва в деяких основних країнах-експортерах внаслідок високих виробничих витрат і нестачі робочої сили.

На відміну від цього, ціни на свинину впали в серпні через триваюче зниження попиту з Китаю і слабкий внутрішній попит в Європі на тлі незначного збільшення пропозиції готових до забою свиней.

Індекс цін на інші групи товарів

В цілому, в серпні світові ціни на продовольчі товари швидко відновилися після двох місяців зниження, що призвело до значного зростання міжнародних цінових котирувань на цукор, пшеницю і рослинні олії, повідомила Організація з продовольства і сільського господарства ООН (ФАО).

Індекс продовольчих цін ФАО в серпні склав 127,4 пунктів, що на 3,1% більше, ніж у липні, і на 32,9% в порівнянні з серпнем 2020 року. Індекс відстежує щомісячні зміни міжнародних цін на продовольчі товари.

Індекс цін ФАО на зернові в серпні в середньому на 3,4 відсотка вище, ніж у липні. Світові ціни на пшеницю підскочили на 8,8% через зниження очікувань врожаю в ряді великих країн-експортерів. Ціни на кукурудзу, навпаки, знизилися на 0,9 відсотка, оскільки поліпшення виробничих перспектив в Аргентині, Європейському Союзі та Україні пом’якшило зниження прогнозів виробництва в Бразилії та Сполучених Штатах Америки.

Індекс цін на молочні продукти ФАО незначно знизився з липня, оскільки міжнародні котирування сухого молока знизилися на тлі слабкого світового попиту на імпорт і сезонно зростаючої доступності експорту в Океанії, більш ніж компенсуючи зростання цін на вершкове масло і сир.

Однак ціни на м’ясо зростають вже 11 місяців, незважаючи на обмеження, які пов’язані з COVID-19, через що в ланцюжку поставок з’явилися перебої.

Джерело: Euromeatnews

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *