promo-zsm
promo-zsm

В Китаї у травні скоротився імпорт м’яса

В Китаї у травні знизився імпорт м'яса
НС_CIAB_АМГ

Китай імпортував 789 000 тонн м’яса в травні 2021 року, що на 3,3% менше, ніж за аналогічний період минулого року, Про це стало відомо з митних даних в понеділок, 6-го червня, після падіння внутрішніх цін на свинину, що погіршило попит на імпорт.

Дані митної служби Китаю показали, що імпорт різко зменшився порівняно з минулим місяцем. У квітні було імпортовано 922 тис. тонн м’яса. Імпорт у травні також був найменшим з листопада 2020 року, коли Китай імпортував 775 000 тонн м’яса.

Виробництво свинини в Китаї впало після спалахів смертельної африканської чуми свиней з 2018 року, стимулюючи великий попит на імпорт свинини та інших видів м’яса.

Але внутрішнє виробництво цього року суттєво зросло після інтенсивних зусиль щодо відновлення та розширення ферм протягом 2020 року.

Нагадаємо, що у Китаї будуються хмарочоси та цілі міста для свиней.

Внутрішні ціни на свинину (PORK-CN-TOT-D) зараз складають 22 юані (93,31 грн) за кілограм. Ціна з початку року зросла більш ніж удвічі через зростання обсягів виробництва, а також через велике надходженням з-за кордону з кінця минулого року.

За даними, імпорт м’яса за перші п’ять місяців року все ще більший на 12,6% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року та становить 4,34 млн. тонн.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *