promo-zsm
promo-zsm

Ціни на свиней в Китаї впали до найнижчого рівня за два роки

Нова публікація досліджень в журналі Animals узагальнює потенціал поширення африканської чуми свиней (АЧС) через корм.
pigcentre

Китай, ймовірно, скоротить імпорт замороженої свинини в другій половині року, про це каже керівник ф’ючерсного ринку Китаю.

Поточна ціна на живих свиней в Китаї знизилася до 14,68 юанів/кг (62 грн/кг) через велику пропозицію свиней на внутрішньому ринку, більшої їх ваги, величезного імпорту замороженої свинини, ліквідації заморожених запасів і панічних продажів свинарями.

Нагадаємо також, що в травні імпорт до Китаю вже скоротився на 3,3%.

За словами Джима Хуанга, керівника ф’ючерсного ринку в Китаї: “Це перший випадок, коли ціни на свиней в Китаї нижче рівня США, і це може сигналізувати про зниження імпорту протягом наступних місяців”. Однак порівнювались ціни живих свиней в Китаї і ціни на напівтуші свиней в США. Ціна на живих свиней в США коливається в межах $0,58 – $0,95 за фунт (35 – 57 грн/кг).

“На мою думку, тенденція до зниження цін протягом чотирьох місяців поспіль зумовлена збільшенням пропозиції і низьким попитом на свинину. Ціна на свиней не збільшиться, поки попит на свинину не повернеться у вересні. При нижчій ціні на внутрішньому ринку ніж в США, Китай, швидше за все, скоротить імпорт замороженої свинини в другій половині року”, – сказав він для видання Swineweb.

В даний час китайська митниця вводить 8% ввізне мито і 9% ПДВ на заморожену свинину, але свинина з США має особливий режим. У розпал торгової війни ввізне мито було підвищено втричі до 72%. З підписанням першої фази Торгової угоди між США та Китаєм у січні 2020 року, ввізне мито знизилось до 33%, плюс 9% ПДВ.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *