promo-zsm
promo-zsm

Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на 13 – 19 вересня

Україна збільшила експорт свиней у 5 разів
pigcentre

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогнозні закупівельні ціни на 13 – 19 вересня 2021 року: 47-48 грн/кг на свиней живою вагою.

Прогнозується, що ціна на наступний тиждень знову залишиться без змін. Слід враховувати, що ціни на свиней в країнах з розвиненим свинарством – зменшуються. Світові ціни також впливають на ціни в Україні. У вересні можливий спад ціни.

На німецькій біржі VEZG ціна на наступний тиждень сформована на напівтуші кондиційних свиней – 1,25 євро/кг (40 грн/кг), на напівтуші свиноматок – 0,77 євро/кг (25 грн/кг). Ціни вказані без ПДВ.

Підприємства свинарства, що не подбали за ефективну генетику свиней, допустили перевитрати кормів – вже очевидно отримають збитки в 2021 році. Попри подорожчання кормів не слід розраховувати на ріст цін на свиней і в ІV кварталі 2021 року, та в І-ІІ кварталі 2022 року. Аналітики ринку сходяться в думці, що ціни на свиней будуть на низькому рівні.

topigs norsvin

Однак світові ціни на свиней і свинину мають вирости з ІІІ кварталу 2022 року.

Асоціація “М’ясної галузі” ініціювала створення і запуск електронної біржі тварин та м’яса – Meattrade. Долучайтеся і будьте в авангарді змін. Реєстрація – за посиланням. Старт біржі вже на наступному тижні.

Ціни на свиней та ситуація у світі

Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на 13 – 19 вересня
Джерело: Євростат

Динаміка цін у світі:
🔻 1,45 €/кг (-3%) у ЄС
🔻 1,31 €/кг (-6%) у Бразилії
🔻 1,76 €/кг (-4%) у США
🔻 1,69 €/кг (-3%) у Канаді

Усі ціни вказані за забійну вагу.

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *