promo-zsm
promo-zsm

Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на 2 – 8 серпня 2021 року

Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на 2 – 8 серпня 2021 року
pigcentre

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 2 – 8 серпня 2021 року: 42 – 43 грн/кг на свиней живою вагою з ПДВ 14%, що у перерахунку на ПДВ 20% складає 45-46 грн/кг.

Минулого тижня фактичні ціни продажу свиней на ринку були нижчі на 2 грн/кг від прогнозованих в Асоціації “М’ясної галузі”. Ціна на наступний тиждень, ймовірно, залишиться без змін до фактичної ціни минулого тижня – 42-43 грн/кг.

Проблеми у свинарстві очевидно спільні з м’ясною галуззю і тому мають вирішуватися спільно. Як саме та про консолідацію м’ясної галузі і свинарства на спільних зборах виробників та переробників – Last Summer Day у своєму блозі розповів Микола Бабенко – виконавчий директор Асоціації “М’ясної галузі”.

Подія відбудеться 30 серпня 2021 року в Києві.

Last Summer Day – захід, який покликаний об’єднувати тих, хто прагне заробляти. Більше немає ніяких шляхів, щоб бути конкурентними, окрім консолідації. Це єдиний вихід, щоб бути конкурентними зараз, а в подальшому масштабувати бізнеси і заробляти ще більше.

Головні теми визначені такі:

  1. ПДВ 14% на весь ланцюг
  2. Фінансування заміни генетики та реконструкції
  3. Експорт української свинини
  4. Запуск компенсацій свинокомплексам за свиней у випадку АЧС

Спільно, вирішення цих задач стає простішим.

Джерело: Євростат (22.07.2021)

Ціна на німецькій біржі VEZG цього тижня на напівтуші кондиційних свиней без змін – 1,42 євро/кг (45 грн/кг), на напівтуші свиноматок – 1,00 євро/кг (32 грн/кг). Ціни вказані без ПДВ. 

Динаміка цін у світі (22.07):
🟢 1,57 €/кг (-5%) у ЄС
🟢 1,25 €/кг (-16%) у Бразилії
🟢 2,07 €/кг (+1%) у США
🟢 1,71 €/кг (-5%) у Канаді

Станом на сьогодні, в Німеччині не повідомлялося про нові випадки зараження домашніх свиней вірусом африканської чуми. Нагадаємо, що на минулому тижні три німецькі ферми зазнали спалаху АЧС, проте ситуація залишається під контролем.

Усі ціни вказані за забійну вагу.

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

Довідково

Щотижня Асоціація “М’ясної галузі” готує аналітичний прогноз закупівельних цін на живих свиней забійних кондицій, який оприлюднює на сайті асоціації та надсилає всім зацікавленим.

Прогноз базується на оцінці поточного рівня споживання свинини, змін у структурі попиту та пропозиції, вагомих чинників, які визначають стан м’ясної галузі (сезонні коливання, надходження імпорту, зміни валютних курсів тощо).

Прогнозні ціни акумулюють статистичну інформацію щодо цінової динаміки на ринку та слугують орієнтиром для м’ясопереробних підприємств і свинокомплексів.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *