promo-zsm
promo-zsm

Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на 29 листопада – 5 грудня

Оприлюднено закупівельні ціни
pigcentre

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 29 листопада – 5 грудня 2021 року: 46-47 грн/кг на свиней живою вагою.

Прогнозується, що наступного тижня ціна на живих свиней в Україні зросте на 2 грн/кг і буде залишатися вищою за ціни на свиней в країнах ЄС. 

За 10 місяців 2021 року приріст імпорту свинини в Україну збільшився на 35%. Рекордними з імпорту свинини стали серпень, вересень, жовтень 2021 року.

Загалом, ринкова ситуація в свинарстві країн ЄС критичина. Так, найбільший м’ясопереробник Данії Danish Crow ставить свинарів в “лист очікування”. В Польщі збитки свинокомплексів складають 500 грн на 100 кг живої ваги, а собівартість зросла до 35 грн/кг.

Кризу в свинарстві Бельгії вирішують створенням міжгалузевої організації для антикризової співпраці в секторі свинарства. Асоціація “М’ясної галузі” використовує досвід Бельгії і для України.

Ціни на свиней в Західній Європі знаходяться на історичному мінімумі. На німецькій біржі VEZG ціна на наступний тиждень на напівтуші кондиційних свиней збереглася на позначці в 1,20 євро/кг (36 грн/кг), на напівтуші свиноматок 0,63 євро/кг (19 грн/кг), на 25 кг поросят – 19 євро/голова (573 грн/голова). Ціни вказані без ПДВ.

На польській біржі CennikRolnicze середня ціна на живець залишається на позначці – 3,95 злотий/кг (26 грн/кг). Діапазон цін на живих свиней: 3,1 – 5,0 злотих/кг (20 – 33 грн/кг).

Джерело: Євростат

Динаміка цін у світі:
🔻 1,31 €/кг (-0%) у ЄС
🟢  1,30 €/кг (+8%) у Бразилії
🔻 1,09 €/кг (-5%) у США
🔻 1,35 €/кг (-1%) у Канаді

Усі ціни вказані за забійну вагу.

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

Довідково

Щотижня Асоціація “М’ясної галузі” готує аналітичний прогноз закупівельних цін на живих свиней забійних кондицій, який оприлюднює на сайті асоціації та надсилає всім зацікавленим.

Прогноз базується на оцінці поточного рівня споживання свинини, змін у структурі попиту та пропозиції, вагомих чинників, які визначають стан м’ясної галузі (сезонні коливання, надходження імпорту, зміни валютних курсів тощо).

Прогнозні ціни акумулюють статистичну інформацію щодо цінової динаміки на ринку та слугують орієнтиром для м’ясопереробних підприємств і свинокомплексів.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *