promo-zsm
promo-zsm

Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на 30 серпня – 5 вересня 2021 року

Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на 30 серпня – 5 вересня 2021 року
pigcentre

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 30 серпня – 5 вересня 2021 року: 47-48 грн/кг на свиней живою вагою.

Прогнозується, що ціна на наступний тиждень знову залишиться без змін. З одного боку, збільшення ціни на свиней буде стимулювати збільшення частки імпортної свинини, з іншого, варто враховувати партії свиней, що затрималися в рості в спеку, надлишок пропозиції свиней теж може призвести до зниження ціни.

Менше 5 днів залишилося до проведення найбільшої події свинарства та м’ясної галузі – Last Summer Day. Ознайомитися із програмою та замовити квитки можна на офіційному сайті події.

Консолідація вирощування і переробки після років протистояння – це важливий крок для розвитку всього виробничого ланцюга. Про важливість консолідації читайте у блозі Микола Бабенка, виконавчого директора Асоціації “М’ясної галузі”. 

Джерело: Євростат

Ціна на німецькій біржі VEZG цього тижня на напівтуші кондиційних свиней не змінилася  – 1,3 євро/кг (40 грн/кг), на напівтуші свиноматок ціна дещо зменшилась – 0,82 євро/кг (26 грн/кг). Ціни вказані без ПДВ. 

Динаміка цін у світі:

🟢 1,48 €/кг (-2%) у ЄС
🟢 1,38 €/кг (-0%) у Бразилії
🟢 1,83 €/кг (-2%) у США
🟢 1,75 €/кг (-0%) у Канаді

Усі ціни вказані за забійну вагу.

Згідно із світовою епізоотичною ситуацією, на минулому тижні в Європі продовжуються спалахи АЧС. Лідерами по несприятливій епізоотичній ситуації стала Румунія – 94 випадки. В Німеччині АЧС на минулому тижні не зафіксовано.

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

Довідково

Щотижня Асоціація “М’ясної галузі” готує аналітичний прогноз закупівельних цін на живих свиней забійних кондицій, який оприлюднює на сайті асоціації та надсилає всім зацікавленим.

Прогноз базується на оцінці поточного рівня споживання свинини, змін у структурі попиту та пропозиції, вагомих чинників, які визначають стан м’ясної галузі (сезонні коливання, надходження імпорту, зміни валютних курсів тощо).

Прогнозні ціни акумулюють статистичну інформацію щодо цінової динаміки на ринку та слугують орієнтиром для м’ясопереробних підприємств і свинокомплексів.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *