

“Азія стала для нас головним вектором експорту. Ми націлюємося на В’єтнам, Філіппіни та інші ринки, звідки йде відтік постачань із країн ЄС. Споживання свинини щороку зростає на 2 млн тонн — це вчетверо більше за весь обсяг виробництва в Україні”, — повідомив Микола Бабенко, голова Асоціації «М’ясної Галузі» під час International Invest Summit 2025.
У рамках панельної дискусії за участі заступниці Міністра аграрної політики та продовольства Оксани Осьмачко обговорили перспективи відкриття нових ринків, залучення інвестицій у високомаржинальні сектори та створення доданої вартості в аграрному секторі України.
Залучення інвестицій у розвиток високомаржинальних галузей України, відкриття нових ринків, збільшення присутності українських продуктів – ключовий пріоритет і для мʼясної галузі.
За словами Миколи Бабенка, приклад Бельгії чітко демонструє можливості для розвитку: країна, яка за площею дорівнює одній області України, утримує вдвічі більше свиней, ніж на свинокомплексах 24 областей України до війни, а аграрний експорт Бельгії у 2,5 раза перевищує український.
Розвиток м’ясної галузі — це не лише питання економіки, а й стратегічна можливість посилити позиції України на глобальному ринку, відкривши шлях до сталого зростання та нових експортних можливостей.

Читайте також:
Африканська чума свиней: прийнято стандарт вакцини WOAH