promo-zsm
promo-zsm

Іспанська м’ясна галузь на порозі енергетичної кризи

Іспанська м’ясна галузь на порозі енергетичної кризи
НС_CIAB_АМГ

Підприємства в цьому секторі зазнали збільшення рахунків за електроенергію більш ніж на 40% у період з вересня 2020 року по вересень 2021 року. М’ясні компанії в Іспанії знаходяться на порозі кризи.

Нещодавно іспанським журналом Cde Comunicacion було проведене опитування компаній м’ясної промисловості в країні. Воно показало, що більшість підприємств м’ясної галузі зазнали збільшення витрат на електроенергію.Зокрема, 62,07% опитаних компаній заявили, що з вересня 2020 року по вересень 2021 року ці витрати зросли більш ніж на 40%. Крім того, ще 25,86% зазнали збільшення від 25 до 40%.

Зазначимо, що лише 3,45% учасників вказали, що зростання їх рахунків за електроенергію було нижче 10%. Як нагадав ANICE кілька днів тому, м’ясний сектор може зазнати збитків у розмірі понад 500 мільйонів євро, якщо ціни на електроенергію збережуться на тому ж рівні, що й в останні місяці. 

Зокрема, вартість електроенергії зросла від середньорічної 34,0 євро/МВт-год у 2020 році до 207,14 євро/МВт-год у 2021 році. Цей показник є найбільшим за увесь час і може призвести до кризи.

Вплив високої вартості електроенергії на сектор ще невідомий. Проте беручи до уваги опитування, можна припустити, що збільшення рахунків за електрику загрожує знизити економічні результати сектору на 70% .

Джерело: euromeatnews.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *