promo-zsm
promo-zsm

На Рівненщині відкрився інноваційний забійний комплекс

На Рівненщині відкрився інноваційний забійний комплекс
НС_CIAB_АМГ

ТОВ «Халяль-Компані» відкрила у Рівненській області високотехнологічний забійний комплекс великої рогатої худоби. Він зведений за турецькі інвестиції – 71 млн грн. Про це повідомили у Рівненській облдержадміністрації.

«Відкриття інноваційного цеху – це місток дружби між народами. І для Рівненщини цей інвестиційний проєкт дуже важливий і довгоочікуваний. Відтепер в області створюється нова екосистема, адже нині зв’язки між агровиробництвом і покупцем з-за кордону набудуть нових якісних показників», – зазначив Віталій Коваль, голова Рівненської ОДА.

Цей комплекс почав будуватися ще навесні. Весь процес побудови, як і закупівлю обладнання, контролювали турецькі експерти, аби весь технологічний процес відповідав канонічним вимогам Ісламу (Шаріату).

Таким чином, щоб виробляти халяльне м’ясо, потрібно здійснити забій особливим способом –  швидко і безболісно для тварини. Окрема увага приділяється відсутності залишків крові у м’ясі.

«Після пусконалагоджувальних робіт ми подамо заявку на отримання сертифікату халяль, – зазначив директор «Халяль-Компані» Сергій Марчук. – Він дозволить експортувати продукцію до всіх ісламських країн. Перевагу матимуть і місцеві фермери: вони зможуть збувати якісну ВРХ за хороші кошти».

Виробничі потужності новозбудованого високотехнологічного забійного комплексу ВРХ – 10 тонн продукції за зміну. Тут є сучасний цех обвалки, фасування, охолодження, турецька лінія вакуумування, а також сучасні холодильні камери. Також створять комфортні умови праці для більше 200 працівників.

«Україна – дуже потужна та сильна країна. І відкриття цього важливого підприємства на Рівненщині це ще одне підтвердження цих слів. Ми віримо, що Турецько-Українські торгівельно-промислові зв’язки будуть зростати», – зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Туреччини в Україні Ягмур Гульдере.

Джерело: agronews.ua.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *