Нове законодавство ЄС щодо гігієни м’ясних продуктів

Червоне м'ясо
НС_CIAB_АМГ

Зі змінами цього нового регламенту оновлюються правила гігієни, що стосуються продуктів тваринного походження.

Офіційний вісник Європейського Союзу опублікував Делегований Регламент Комісії (ЄС) 2021/1374 від 12 квітня 2021 року про внесення змін до Додатку III до Регламенту (ЄС) No 853/2004 Європейського Парламенту та Ради щодо особливих гігієнічних вимог до продуктів харчування тваринного походження.

Публікація цього регламенту передбачає оновлення правил гігієни, що застосовуються до продуктів тваринного походження, з тим, щоб запропонувати нові можливості, адаптовані до сучасності, та вирішити виявлені проблеми.

Серед інших аспектів основними змінами є:

  • М’ясо копитних тварин :
    • Щоб уникнути можливих проблем із добробутом під час групування та транспортування, регламентований забій невеликої кількості тварин на фермі походження (у пересувних приміщеннях, що належать до дозволених бійнь).
    • Крім того, оновлюються вимоги щодо отримання сичуга та м’яса голови.
    • “Затверджений ветеринарний лікар” замінюється “офіційним ветеринарним лікарем” для погодження Регламенту 853/2004 з положеннями про офіційний контроль.
  • Пожертвування продуктів харчування: Вимоги встановлюються для заморожування м’яса копитних тварин, птиці та зайцеподібних у роздрібній торгівлі, якщо вони призначені для пожертвування.
  • М’ясо з дичини, вирощеної на фермі: формулювання стандарту змінено таким чином, що вимоги, що пред’являються до м’яса свиней та оленів, також застосовуються до інших сімейств тварин, таких як верблюди.
  • М’ясо з дичини:
    • Для центрів збору м’яса дичини, як великих, так і малих, встановлені особливі правила.
    • Вимоги до транспортування дичини включені.
  • Залишки топленого сала: усуваються конкретні вимоги щодо температури зберігання, тому оператор повинен буде встановити необхідні умови для забезпечення безпеки харчових продуктів.

Джерело: pig333.com

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *