promo-zsm
promo-zsm

Зареєстровано законопроект, що повертає ПДВ 20% на свиней і молоко

Зареєстровано законопроект, що повертає ПДВ 20% на свиней та молоко
pigcentre

26.04.2021 року у Верховній Раді України зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування операцій з постачання окремих видів продукції тваринництва»5425. Авторами законопроекту № 5425 є народні депутати України Андрій Мотовіловець і Сергій Швець.

Пропонується відновити ставку ПДВ на рівні 20% за операціями з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України сільськогосподарської продукції, що класифікується за такими кодами УКТ ЗЕД:

  • 0102 (велика рогата худоба, жива);
  • 0103 (свині, живі);
  • 0104 10 (вівці живі);
  • 0401 (в частині молока незбираного).

Нагадаємо, що минулого місяця було проведено зустріч представників Верховної Ради з представниками борошномелів, м’ясопереробників та молокопереробників.

Метою розробки законопроекту заявлено подолання ризиків можливого зростання цін на м’ясну і молочну продукцію.

Автори акцентують увагу на тому, що прийняття Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції» від 17 грудня 2020 № 1115-IX не виправдовує очікувань щодо зниження цін на товари м’ясо-молочної групи.

У пояснювальній записці автори висловлюють припущення, що зниження ПДВ на м’ясо-молочну продукцію не стане суттєвим мотивуючим фактором для виробника щодо зниження цін. В результаті, відповідно до прогнозів, ціна для споживача продукції може не тільки не знизитися, але і вирости.

Тому пропонується повернути ставку ПДВ 20% для живих свиней, ВРХ, овець, а також цільного молока. При цьому автори законопроекту № 5425 вважають, що ставка ПДВ для вищевказаних товарів повинна бути повернута до рівня 20%, в незалежності від того, де зроблені такі продукти – в Україні, або за кордоном.

Нагадаємо: Розкрито “сірі” схеми обходу Закону про зниження ПДВ до 14%

Джерело: М’ясна індустрія

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *