Агроіндустріальний холдинг «Миронівський хлібопродукт» (МХП) має намір інвестувати близько $12 млн у R&D-центр та індустріальну кухню в рамках трансформації бізнесу з сировинного в кулінарний. Про це повідомила фінансовий директор компанії Вікторія Капелюшна.
«Цей проєкт коштує приблизно близько 7 млн євро, тому що він включає R&D-центр МХП, а зараз ми ще додатково індустріальну кухню запускаємо. Тому це навіть близько $12 млн», – прокоментувала вона.
За її словами, R&D-центр передбачає розробку кінцевої м’ясної продукції для споживача і буде запущений до середини поточного року.
Відзначається, що при цьому поряд буде створена індустріальна кухня, яка буде займатися безпосередньо виробництвом розробленої продукції. Даний проєкт входить в стратегію переходу компанії від сировинної моделі бізнесу до кулінарної.
Нагадаємо, «Миронівський хлібопродукт» пішов у збиток на $133 млн за підсумками 2020 року.
Засновником і мажоритарним акціонером МХП є український бізнесмен Юрій Косюк.
Джерело: mind.ua