promo-zsm
promo-zsm

На ринку США зростають ціни на м’ясо

На ринку США зростають ціни на м’ясо
НС_CIAB_АМГ

«М’ясфляція» — це явище, яке багато американських споживачів не бачили протягом останніх 30 років. Проте воно знову з’явилося на ринку. За останні 12 місяців ціни на м’ясо стрімко підскочили. Тепер очікується, що споживання білку трохи знизиться, принаймні, протягом наступних декількох місяців. 

«Ціни зросли на всі види м’яса. Але яловичина виросла непропорційно вище, ніж інші види», – сказав  Арун Сундарам, аналітик дослідницької фірми CFRA з Уолл-стріт.

Ціни на яловичину та телятину з жовтня 2020 року по жовтень 2021 року зросли на 20,1%, свідчать останні дані Бюро статистики. Також ціни на свинину зросли на 14%, а на м’ясо курки – на 8,8% більше, ніж у минулому році.

Більшість факторів, що призвели до різкого зростання цін на яловичину, можна простежити ще з 2020 року. Саме тоді через Covid закрилися виробничі заводи та зменшилися виробничі можливості країни. Фермерам довелося вибраковувати свою велику рогату худобу. Це, у поєднанні з невизначеністю майбутнього, змусило фермерів скоротити своє виробництво на той час.

Проте нинішій уряд США звинувачує чотири великі конгломерати, які контролюють 82% виробництва яловичини в країні, заявляючи, що відсутність конкуренції призвело не тільки до захмарних цін, але й до рекордних прибутків для конгломерату.

«Ці рекордні прибутки та виплати дивідендів відбуваються в той час, коли споживачі платять більше, працівники ризикують своїм здоров’ям та безпекою, щоб нагодувати Америку, а фермери стикаються з безпрецедентною посухою, лісовими пожежами та іншими екстремальними явищами», – йдеться в нещодавному повідомлені Білого дому.

За даними журналу EconoFact, з початку 2020 року, до пандемії COVID-19, ціни на яловичину, свинину та курку зросли приблизно на 26%, 19% і 15% відповідно. Однак багато виробників стикалися з підвищеними витратами на робочу силу, зерно та логістику.

Джерело: euromeatnews.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *