promo-zsm
promo-zsm

Пташиний грип б’є по Південній Африці

Пташиний грип б'є по Південній Африці

Серія спалахів пташиного грипу спричинила кілька заборон з боку сусідніх країн.

Імпорт птиці з Південної Африки заборонений Ботсваною, Намібією та Мозамбіком через низку спалахів пташиного грипу, про які повідомлялося за останні пару тижнів. Про два з них було повідомлено минулого тижня, і вплив вважається великим для галузі птахівництва. У країні вибраковано майже 300 000 птахів, одна з ферм втратила 250 000 птахів через пташиний грип.

“Фермер пожертвував своїми курами заради місцевого птахівництва, щоб запобігти поширенню грипу. Ми також розслідуємо ще два спалахи, про які повідомляли в Йоганнесбурзі та на Північному Заході. Наразі я не маю всіх деталей . Це тривожно і погано для всіх птахівників. Наразі ми просимо всіх виробників бути в стані підвищеної готовності, обмежити пересування людей та автомобілів всередині та за межами своїх ферм. Співробітники також повинні приймати душ вранці, коли вони прибувають на ферму і носити чистий одяг, оскільки грип швидко поширюється”, – прокоментував Колін Стеенхуйзен, речник асоціації птахівників країни.

У 2020 році, за даними Південноафриканської асоціації птахівників, Південно-Африканська Республіка експортувала до Мозамбіку 10 608 тонн яєць разом з 12 835 тоннами бройлерів. Намібія імпортувала 23 тонни яєць та 8015 тонн курятини, тоді як Ботсвана імпортувала 394 плідних інкубаційних яєць та 2 304 курей. В останні пару років країна намагалася захистити місцеву промисловість, зменшивши імпорт птиці. В результаті спалахів пташиного грипу ситуація може змінитися.

Джерело: euromeatnews.com

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *