promo-zsm
promo-zsm

Філіппіни заборонили імпорт м’яса птиці з декількох країн ЄС

Філіппіни заборонили імпорт м'яса птиці з декількох країн ЄС

Трьом державам-членам ЄС заборонено експортувати птицю на Філіппіни, оскільки вони борються з великими спалахами вірусу пташиного грипу H5N8. Цього тижня була введена тимчасова заборона на імпорт птиці, диких птахів і продуктів з них, включаючи м’ясо птиці, курчат, яйця і сперму з Данії, Швеції та Франції.

За останні пару місяців 25 країн-членів ЄС повідомили про випадки пташиного грипу, але тільки 13 з них зіткнулись зі спалахами на великих фермах. Німеччині, Польщі і Нідерландам вже заборонили доступ на філіппінський ринок птиці через цю проблему. Аналогічний крок був зроблений на початку цього місяця щодо імпорту м’яса птиці з Великобританії.

Нагадаємо: У Німеччині зафіксовано найбільший спалах пташиного грипу в історії

Однак ці рішення можуть призвести до підвищення цін на продукцію птахівництва на філіппінському ринку, попереджає Ісус Чам, президент Асоціації імпортерів і трейдерів м’яса. «Шкода, що ситуація з поставками стає все більш напруженою. Це призведе до збільшення витрат на сировину для переробників, а пізніше для споживачів. Нам потрібно швидко знайти рішення цієї проблеми”, – сказав він.

З лютого Філіппіни вирішили збільшити квоти на імпорт свинини і птиці, намагаючись тримати ціни під контролем. Країна стикається з дефіцитом тваринного білка через триваючий спалах африканської чуми свиней (АЧС).

Джерело: Meatinfo.ru

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *