promo-zsm
promo-zsm

У Німеччині зафіксовано найбільший спалах пташиного грипу в історії

пташиний грип

Як заявив в інтерв’ю «Neue Osnabrücker Zeitung» (NOZ) президент Центральної асоціації німецької птахівничої промисловості (ZDG) Фрідріх-Отто Ріпка, спалах значно інтенсивніший, ніж найсильніший спалах, що був зафіксований в 2016-2017 роках. «У той час потрібно було забити близько 880 000 тварин. Зараз ми вже нараховуємо 1,4 мільйона голів птиці, один мільйон із них в Нижній Саксонії», – відмітив він.

Він сказав, що район Клоппенбург особливо постраждав від вірусу. Крім того, влада Північної Рейн-Вестфалії заявила, що після спалаху хвороби птиці в районі Падерборн необхідно відбракувати 30 000 птахів. Особливо постраждали від епідемії господарства, що вирощують індичок.

Нагадаємо: Спалах високопатогенного пташиного грипу A (H5N8) зареєстровано в Нідерландах.

За словами президента ZDG Ріпка, перед деякими інкубаторами в регіонах спалаху зараз стоїть питання про те, як зберегти молодняк. Ріпка сказав «NOZ»: «До сих пір жоден курча не був убитий. Однак зараз ми входимо у фазу, коли я більше не можу це виключати». З одного боку, багато ферм залишаться порожніми після офіційної заборони на відновлення поголів’я. По-друге, будуть застосовуватися транспортні обмеження.

Ріпка також сказав, що необхідно домогтися прогресу в розробці вакцин. «Нам необхідно провести більше досліджень по вакцинації. Вакцинація краще, ніж вбивство». Тут, за його словами, він покладає великі надії на нові технології, які використовувалися при розробці вакцин від коронавируса.

Джерело: meatinfo.ru

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *