

Індекс цін на м’ясо ФАО у квітні 2025 року сягнув 121,6 пункту, що на 3,2% вище, ніж у березні, та на 4,3% перевищує показник минулого року. Найбільше зростання зафіксовано в категорії свинини.
Згідно з даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), у квітні ціни на всі види м’яса зросли. Найвідчутніший стрибок продемонструвала свинина, чому посприяли декілька факторів.
Зростання котирувань на свинину в Європейському Союзі було обумовлено підвищенням глобального попиту на імпорт, після відновлення безстатусності Німеччини щодо ящуру та скасування пов’язаних з цим обмежень з боку імпортерів. Додатковим чинником стало сезонне зростання попиту на продукцію напередодні Великодніх свят.
Ціни на яловичину також демонстрували позитивну динаміку, особливо в Австралії та Бразилії, де стабільний імпортний попит та обмежена глобальна пропозиція підтримували зростання.
Овеча м’ясна продукція подорожчала ще помітніше, що відображає посилений інтерес з боку ключових міжнародних покупців.
Ціни на м’ясо птиці зросли помірно, здебільшого в Бразилії, де сильний зовнішній попит на тлі уповільнення переробки через святковий період спричинив зниження обсягів експорту та додатковий тиск на ціни.