promo-zsm
promo-zsm

Тарифи на свинину та яловичину: різні наслідки для ринку США

pigcentre

Введення нових тарифів на американську свинину та яловичину змінює ситуацію на ринку: для виробників свинини це удар, тоді як для сектору яловичини – можливість підвищити ціни.

Галузь свинарства під загрозою

США щорічно експортують понад 25% виробленої свинини, що в 2024 році принесло 8,6 млрд доларів. Китай, один із п’яти найбільших імпортерів, 12 березня ввів додатковий 10% тариф, що доповнює раніше встановлені 25% мита.

ЄС також застосував 25% тарифи, але для американських експортерів він не є ключовим ринком. Головне занепокоєння викликає Мексика, з якою тривають переговори щодо уникнення обмежень.

Марія Зієба, віцепрезидентка з питань державної політики Національної ради виробників свинини США (NPPC), зазначає:

“Ми активно працюємо як з урядовцями США, так і з ключовими конгресменами, щоб зберегти ринки для американських виробників.”

Яловичина виграє від тарифів

На відміну від свинарства, американська яловичина менш залежна від експорту, а введені тарифи призводять до скорочення поставок, що підвищує внутрішні ціни.

Алан Бруглер, аналітик A&N Economics, пояснює:

“Якщо ми не імпортуємо дешеве м’ясо, то доведеться використовувати дорожчі відруби для виробництва фаршу, що збільшить загальні ціни на яловичину.”

США щорічно імпортують близько 10% яловичини, головними постачальниками є Канада, Мексика та Бразилія. Загалом з Канади надходить 800 тис. голів, а з Мексики – 1,2 млн голів молодняка.

Аналітик Mark Knight із Farmers Keeper Financial зазначає:

“Зниження імпорту, спричинене тарифами, посилює дефіцит худоби, що ще більше розганяє ціни.”

Внаслідок цього ф’ючерси на молодняк продовжують встановлювати рекорди, демонструючи стійкий ріст ринку.

Джерело

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *