promo-zsm
promo-zsm

Зниження рентабельності свинарства Британії в четвертому кварталі 2024 року

pigcentre

Сектор свинарства Великобританії продовжує демонструвати позитивні результати, незважаючи на зростання вартості кормів та падіння цін на свинину в останньому кварталі 2024 року. За даними щоквартальних оцінок AHDB, середня маржа виробників зменшилася майже вдвічі — з 19 фунтів стерлінгів за голову у третьому кварталі до 10 фунтів стерлінгів у четвертому кварталі 2024 року.

Протягом четвертого кварталу економічна собівартість виробництва свинини зросла з 190 пенсів/кг до 197 пенсів/кг, що стало основною причиною збільшення витрат на корми. Ці витрати піднялися на 8 пенсів до 124 пенсів/кг і становили 63% від загальних витрат виробників, порівняно з 61% у третьому кварталі. Однак це все ще значно нижче пікових 73% у другому кварталі 2022 року, коли витрати на корм досягли 175 пенсів/кг.

Ціни на енергоносії також зросли в 4 кварталі, однак вони були компенсовані падінням цін на пальне та невеликим зниженням процентних витрат. В результаті цього, ціни на свинину знизилися на 3 пенси до 209 пенсів/кг у четвертому кварталі, що призвело до зниження середньої маржі до 11,5 пенсів/кг за квартал, що дорівнює 10,31 фунтів стерлінгів за голову.

Попри це значне зниження порівняно з третьим кварталом, виробники все ще в середньому отримали прибутковий рік, з середньою маржею 16, 15 і 19 фунтів стерлінгів за перші три квартали 2024 року. Це стало можливим після того, як сектор свинарства відійшов від періоду десяти послідовних кварталів негативної маржі, пік яких становив -58 фунтів стерлінгів на голову у третьому кварталі 2022 року, коли сектор зазнав збитків на суму понад 700 мільйонів фунтів стерлінгів.

У першому кварталі 2025 року ціни на свинину продовжили падати ще на 3 пенси, що вказує на подальше зниження маржі, хоча виробники залишатимуться в плюсі в середньому.

Джерело

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *