Сьогодні рівно 5 років як Асоціація “М’ясної галузі” захищає спільні інтереси, сприяє розвитку суб’єктів господарювання м’ясного ринку та супутніх галузей, працює над збільшенням конкурентоспроможності м’ясної сировини та м’ясних продуктів українського походження, покращенням їхньої якості, розширенням ринків та захистом внутрішнього ринку збуту.
За цей час досягнуто немало і хоча наші найбільші досягнення ще попереду у збільшенні ємності галузі та відкриті для України глобального ринку, ми переконані, що саме 2023 рік стане переломним для росту та розвитку вітчизняної м’ясної галузі.
Лише за 5 перших місяців 2023 року нам вдалося зробити те, що не вирішувалося роками:
– створили сприятливі умови для розвитку галузі та для отримання стабільного прибутку у всьому ланцюгу вирощування–переробка. Розблокувати роботу Робочої групи “З питань розвитку мʼясної галузі”, що створена при Міністерстві аграрної політики та продовольства України з ініціативи Асоціації “М’ясної галузі” та направили її роботу у вирішення першочергових проблем в мʼясній галузі та свинарстві;
– прискорили для українських свинарів можливість подолати африканську чуму свиней (АЧС). В’єтнамська компанія AVAC Vietnam розробила та успішно провела випробування вакцини проти вірусу АЧС, для України погоджені вигідні умови, підписаний договір та почата реєстрація вакцини в Україні;
– створили умови для реалізації міжгалузевої програми “Нове свинарство 2025”, що була створена в 2020 році за ініціативи Асоціації “М’ясної галузі”, ГС та ТОВ “Центр підвищення ефективності в тваринництві”. Основна мета якої – збільшення поголів’я свиней в Україні у чотири рази (до 20 млн голів), збільшення виробництва свинини до 3 млн тонн, з яких 2 млн тонн – на експорт, створення в Україні 6 млрд євро доданої вартості щороку та альтернативного, внутрішнього ринку збуту 10 млн т українського зерна;
– АМГ налагоджує контакти та вступає в зарубіжні асоціації імпортерів мʼяса, розширює можливості для експорту продукції галузі – товарів з доданою вартістю з України.
“Вітаю учасників Асоціації “Мʼясної галузі” із ювілеєм! Дякую всім за плідну співпрацю у побудові чесного, конкурентного ринку в Україні. Переконаний, що потужна та доступна кормова база для вирощування тварин та птиці, велика частка сільських територій, дефіцит м’яса на внутрішньому та глобальному ринку, талановиті люди, що працюють у сільському господарстві та переробці – фактори, за умов раціонального використання українських ресурсів та макроекономічної кон’юнктури, що виведуть Україну у ТОП-5 глобальних постачальників м’яса та продукції з високою доданою вартістю” – Микола Бабенко, виконавчий директор Асоціації «М’ясної галузі».
Асоціація “М’ясної галузі” запрошує до співпраці м’ясопереробні підприємства, які прагнуть долучитись до прогресивних змін на ринку.