promo-zsm
promo-zsm

АЧС в Європі: Італія – 5 випадків, Македонія – 1 спалах на фермі

АЧС в Європі: Італія - 5 випадків, Македонія – 1 спалах на фермі
pigcentre

Зараз в Італії нараховується п’ять диких кабанів, інфікованих африканською чумою свиней. Хоча в неофіційних повідомленнях згадується 7 випадків у популяції диких кабанів. 

Оскільки перший діагноз АЧС було повідомлено 7 січня в П’ємонті, інші кабани були знайдені в цьому районі та сусідній провінції Лігурія. Згідно з повідомленням італійських новин, зафіксовано п’ять випадків, а кількість муніципалітетів у зараженій зоні зросла до 114. Усі муніципалітети були включені Міністерством охорони здоров’я до зони контролю АЧС відповідно до протоколу Європейської комісії.

Також 10 січня Європейська комісія заявила, що Італії необхідно буде забезпечити негайне створення зони зараження АЧС. До того ж, треба забезпечити, щоб свині, які утримуються в інфікованих районах та продукти з них були не дозволені для переміщення до інших держав-членів ЄС і до третіх країн. Наразі ці обмеження діють до 7 квітня.

Також, за даними МЕБ, вірус був знайдений на фермі в Північній Македонії, і цей випадок не пов’язаний із спалахом в Італії. Згідно зі звітом OIE, 29 грудня фермер помітив клінічні ознаки, а 1 січня у невеликому дворовому господарстві, розташованому в східній частині країни, було повідомлено про померлих тварин.

5 січня на аналіз здали зразки крові, мазки та органи. Позитивні результати на АЧС були отримані 6 січня за допомогою ПЛР у реальному часі в лабораторії факультету ветеринарної медицини.

За даними епідеміологічного розслідування, можливим зараженням став контакт з дикими кабанами. Продовольча та ветеринарна агенція ухвалила рішення 7 січня щодо заходів захисту та контролю, встановлення охоронної зони в 3 кілометри та зони спостереження в 10 км.

Джерело: euromeatnews.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *