promo-zsm
promo-zsm

Конверсія корму та ефективність відгодівлі

Конверсія корму та ефективність відгодівлі
pigcentre

За останні кілька місяців ціни на кормову сировину у всьому світі стрімко зросли. Причинами цього є екологічні впливи, волатильність торгівлі в світі та підвищений попит на сировину.

Основна частина в собівартості свиней – це витрати на корми. Тому ми повинні зосередитися на ефективності кормів в усьому ланцюжку, а особливо на етапі відгодівлі.

topigs norsvin

Невелика зміна коефіцієнту конверсії не здається значною. Однак, якщо ми розраховуємо цю зміну для відгодівлі впродовж року, це матиме значну різницю у витратах на корм за рік. Наприклад, ми Topigs Norsvin, прагнемо виростити 34 свині на забій на свиноматку в рік. Це означає генетичне зниження коефіцієнту конверсії на 1,4% на рік, і таким чином ми заощадимо більше 90 кг корму на свиноматку на рік.

На графіку нижче показано співвідношення між конверсією та собівартістю на етапі відгодівлі. Чим нижче коефіцієнт, тим більш ефективніше використання кормів – а значить і менша собівартість. Нижчий коефіцієнт призведе до нижчих витрат на відгодівлю та, відповідно, до більшого прибутку.

Перший крок в ефективності корму – це знання вимог

Розкриття генетичного потенціалу щодо збільшення ваги та зменшення коефіцієнту конверсії корму вимагає, з одного боку, добре збалансованої годівлі (енергії та протеїну), а з іншого боку, зосередженості на рентабельності інвестицій, пов’язаних з витратами на кг корму.

 Згадане вище зростання цін на сировину вплине на витрати на відгодівлю. Тому знання щоденних потреб вашої генетики є ключем до уникнення надлишку або недостатності поживних речовин. У Global Nutrition Services ми підтримуємо клієнтів Topigs Norsvin, надаючи спеціальні консультації.

Генетичний прогрес Топігса Норсвіна: на 30 кг менше кормів на відгодівлі

За останні десять років середня генетична схильність у лініях Topigs Norsvin покращилася на 0,3. Це означає, що сьогодні на відгодівлю потрібно приблизно на 30 кг менше корму, ніж десять років тому.

topigs norsvin

Джерело: topigs.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

  1. Не спішіть з висновками. Це у них, а в наших умовах цьому поголів’ю потрібно адаптуватися, а це – не так просто, як здається! Я через це уже проходив! Для нашого товаровиробника краще купити таке поголів’я через пару років, як воно передохне частково і перехворіє – одним словом адаптується в наших умовах! Так що
    спершу створіть репродуктори!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *