promo-zsm
promo-zsm

Іспанія стає виробником свинини №1 в ЄС

Іспанія стає виробником свинини №1 в ЄС
pigcentre

Цьогоріч Іспанія стане провідним виробником свинини в Європейському Союзі, випередивши Німеччину, яка була постійним лідером в цій галузі.

Коли Альберт був ще дитиною та жив в провінції Авіла, його батько купив 100 свиней. Вже тепер, компанія, яку очолює Альберт, має більше 9000 тварин. Це частина великого розширення поголів’я, яке дозволило Іспанії взяти на себе роль провідного виробника в ЄС цього року.

«Мій батько продавав свиней у 90-х роках, коли цього сектору в країні практично не було. Зараз ми (Іспанія) – світова держава, яка істотно посилила галузь свинарства. Паралельно з цим, сильно розширилась і наша компанія», – сказав Альберт.

Треба сказати, що Німеччина вже давно очолює список виробників свинини в ЄС. Але в країні відбувся спалах африканської чуми свиней у вересні 2020 року. А це означало, що Німеччина втратила доступ до важливого китайського ринку. Цей факт прискорив перехід виробництва свинини ЄС у бік Іспанії, вільної від АЧС.

За даними Європейської Комісії, Китай на сьогодні є найбільшим експортним ринком збуту продукції ЄС, на яку припадає близько 56% продажів. Апетит КНР до імпортної свинини зріс після спалахів АЧС на місцевих фермах. Наслідки хвороби призвели до тотального спустошення найбільшого поголів’я свиней у світі.

Світовий обсяг поставок свинини ЄС до Китаю склав 3,34 млн тонн, що більше на 60% порівняно з 2019 роком.

Інвестиції в Іспанії

Німецький виробник свинини Toennies – один з тих, хто інвестує в Іспанію. Компанія, що базується на заході Німеччини, будує новий м’ясокомбінат та бійню в Каламочі (Іспанія). Вартість проекту близько 75 мільйонів євро (87 мільйонів доларів).

Комплекс розпочне працювати у 2023 році. Потужності переробки оцінюються в 2,4 млн свиней на рік. Завод надасть до 1000 нових робочих місць для населення.

«Ринок свинини в Іспанії виглядає привабливим, а політичний контекст для галузі – сприятливий. – сказав представник компанії Toennies. – До того ж, продукція нашого нового комплексу буде націлена виключно на експорт».

Також в Toennies зазначили, що Німеччина залишається «основним ринком компанії». Проте АЧС є суттєвим фактором, що робить її менш привабливою для свинарства та для міжнародного збуту свинини.

Джерело: thepigsite.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *