promo-zsm
promo-zsm

Німеччина повідомила про перший випадок АЧС серед домашніх свиней

Німеччина повідомила про перший випадок АЧС серед домашніх свиней
pigcentre

Перші випадки АЧС були підтверджені в Німеччині, повідомило Федеральне міністерство сільського господарства в п’ятницю, 16 липня. Зафіксував перші випадки захворювання німецький науковий інститут Фрідріха-Леффлера.

Захворювання було підтверджене у свиней на двох фермах у східній Німеччині – у Бранденбурзі. Попередні випадки фіксувалися лише у диких тварин.

Станом на сьогодні, в районі Бранденбурга було 1267 випадків АЧС у диких кабанів. Місто, в якому виявлено африканську чуму свиней знаходиться на кордоні з Польщею, де хвороба широко поширена.

Китай та інші покупці на зовнішньому ринку заборонили імпорт німецької свинини ще у вересні 2020 року. Це сталося після підтвердження першого випадку захворювання диких тварин. Ці заборони на ввезення м’яса до Китаю та інших азіатських країн досі залишаються в дії.

Такі обмеження призвели до часткового витіснення Німеччини з міжнародної торгівлі. Інші виробники з ЄС, включаючи Іспанію, збільшили свій експорт в Азійський регіон.

Перше інфікування хворобою відбулося на одній фермі з 200 свинями, а інше – в невеликому господарстві, де було лише дві тварини, повідомило міністерство охорони здоров’я Бранденбурга. Все заражене поголів’я було утилізовано.

“Вже майже рік ми боремось з величезним тиском хвороби з боку Польщі”, – сказала міністр охорони здоров’я Бранденбурга Урсула Ноннемахер.

Уздовж польського кордону побудовано огорожу, щоб запобігти проникненню кабанів до Німеччини. А також було встановлено шість зон з посиленим полюванням на кабанів.

“Дуже шкода, що у нас з’явилися перші випадки АЧС у сільськогосподарських тварин. На жаль, ми не можемо повністю на це впливати”, – сказала Ноннемахер.

Також читайте про бразильскій рекорд в експорті за червень.

Джерело: thepigsite.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *