promo-zsm
promo-zsm

Таїланд заперечує наявність АЧС у експортованих свиней до В’єтнаму

pigcentre

Представники Таїланду заявили, що свині, які експортуються до В’єтнаму проходять перевірку на наявність АЧС.

В’єтнам заборонив ввезення свиней з Таїланду

Минулого місця В’єтнам призупинив співпрацю з Таїландом по імпорту свиней, після того як у відправленній партії було виявлено зараження африканською чумою.

“Цей крок спрямований на запобігання поширенню хвороби на домашнє стадо свиней, і заборона набуде чинності з 30 червня. Африканська чума свиней була виявлена в партії з 980 живих свиней, імпортованих з Таїланду 19 травня”, – про це, 28 травня, заявили в уряді В’єтнаму. 

Нагадаємо, що В’єтнам імпортував з Таїланду понад 500 тис. живих свиней у другій половині 2020 р.

Таїланд заперечує наявність АЧС

На заборону Таїланд відреагував запереченням факту зараження африканською чумою експортованих свиней до моменту відправки. 

«Свині були перевірені на наявність цієї хвороби перед експортом», – сказав Соравіт Таніт, генеральний директор тайського департаменту розвитку тваринництва.

Також він додав, що Таїланд призупинить експорт живих свиней з відповідальних ферм і компанії відправника, яку В’єтнам ідентифікував як інфіковану, і розслідує інцидент. 

За словами Соравіта, перед експортом до В’єтнаму в майбутньому будуть проводити більш суворі перевірки живих свиней на карантинно-пропускних пунктах.

«Ми розглянемо питання про негайне припинення експорту живих свиней до В’єтнаму, якщо виникнуть подальші проблеми», – додав у своєму повідомленні.

Нагадаємо, фахівці м’ясопереробної компанії JBS, на яку нещодавно було здійснено кібератаку успішно усувають її наслідки. І починаючи з 2 червня більша частина підприємств відновила свою роботу.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *