promo-zsm
promo-zsm

Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на 7 – 13 червня 2021 року

Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на 7 – 13 червня 2021 року
pigcentre

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 7 – 13 червня 2021 року: 42 – 43 грн/кг на свиней живою вагою з ПДВ 14%, що у перерахунку на ПДВ 20% складає 45-46 грн/кг.

Наступного тижня ціна, ймовірно, незначно підніметься. Однак зростання попиту на м’ясо з початком літа – немає. Погода перших двох тижнів літа прогнозується мінливою.

У свинарства України є можливість не залежати від погоди та внутрішнього попиту завдяки експорту. Експорт м’яса і м’ясних виробів до країн Азії та Африки може посилити як м’ясну галузь, так і виробників червоного і білого м’яса. Всі країни з розвиненим свинарством мають не тільки доступну ціну на внутрішньому ринку, більше споживання свинини населення в 2-3 рази ніж українці, а й великі об’єми експорту. Саме завдяки ефективності, низькій собівартості, конкурентній ціні в глобальному ринку і експорту ці країни наростили об’єми виробництва м’яса, а відтак і збільшили поголів’я.

Україна також може бути в числі лідерів у глобальному ринку. Це вже стає можливим завдяки програмі розвитку м’ясної галузі – “Нове свинарство 2025”, яка передбачає відкриття нових ринків продажу м’яса та нарощення поголів’я свиней в Україні.

НС_CIAB_АМГ

Асоціація “М’ясної галузі” запрошує нових учасників!

Ціни на свиней та ситуація у світі

Джерело: Євростат

Ціни на свиней та ситуація у світі

Ціна на німецькій біржі VEZG цього тижня на напівтуші кондиційних свиней зменшилась до 1,57 євро/кг (52 грн/кг), на напівтуші свиноматок – 1,13 євро/кг (38 грн/кг). Ціни вказані без ПДВ. 

Нагадаємо, минулого місця В’єтнам призупинив співпрацю з Таїландом по імпорту свиней, після того як у відправленній партії було виявлено зараження африканською чумою.

Динаміка цін у світі:
🟢 1,71 €/кг (+5,13%) у ЄС
🔻 1,12 €/кг (-23,15%) у Бразилії
🔻 1,93 €/кг (-7,74%) у США
🟢 1,69 €/кг (+2,58%) у Канаді

Усі ціни вказані за забійну вагу.

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *