promo-zsm
promo-zsm

Інсайди кажуть про чисельне скорочення поголів’я свиней у Китаї

свині заражені АЧС
pigcentre

Галузеві джерела і аналітики Китаю кажуть, що хвиля спалахів африканської чуми свиней (AЧC) забрала життя щонайменше 20% племінного стада північного Китаю. Аналіз, проведений Reuters, пояснює, що це перевищує очікувані втрати і підсилює побоювання щодо потенційного впливу АЧС на південь країни.

Цілком ймовірно, що смертельна хвороба свиней повернулася в першому кварталі 2021 року після року зниження кількості нових спалахів. Наявність АЧС є головною перешкодою для зусиль Китаю з відновлення поголів’я після попередніх спалахів, які вбили 50% свиней країни.

Вплив АЧС сповільнився до кінця 2019 року через скорочення поголів’я. Великі свинокомплекси також навчилися мінімізувати поширення вірусу. Вони заздалегідь видаляють заражених свиней зі стада – процес, який галузь називає «видаленням зубів».

Але холодні зими, більш висока щільність свиней і нові штами чуми свиней викликали нову хвилю. Спалахи відбулись на північному сході, півночі Китаю і провінції Хенань, третій за величиною свинарства провінції країни.

Читайте також: М’ясна галузь Філіппін переживає тяжкі зміни

«Щонайменше 20% стада, а може навіть 25% в північних і північно-східних провінціях Китаю, були втрачені через спалахи в першому кварталі», – сказав Ян Кортенбах, технічний директор компанії Wellhope-De Heus Animal Nutrition.

У доповіді Cifco Futures говориться, що провінція Хенань втратила від 20% до 30% племінних свиноматок і що збитки можуть бути «незворотніми».

Минулого місяця Beijing Orient Agribusiness Consultant Ltd повідомила, що чисельність свиней на півночі Китаю в березні впала на 25-30% в порівнянні з лютим.

Продовольча безпека є проблемою в Китаї. Уряд підтвердив кілька спалахів африканської чуми свиней з моменту початку поширення вірусу. Інсайдери галузі охарактеризували наслідки як більш серйозні, ніж показують офіційні цифри.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *