promo-zsm
promo-zsm

Імпорт м’яса до Китаю за березень перевищив 1 млн тонн

М'ясна галузь Філіппін переживає тяжкі зміни
pigcentre

Митні дані Китаю показують, що країна імпортувала 1,02 млн тонн м’яса в березні. Це є найвищим місячним обсягом, принаймні з січня 2020 року.

Сплеск імпорту м’яса відбувається, оскільки найбільший у світі імпортер м’яса хоче покрити дефіцит м’яса у країні. Імпорт зріс на 11,4% з 919 000 тонн у порівнянні з березнем 2020 року. Ріст імпорту виникає через африканську чуму свиней, що впливає на свинарство Китаю починаючи з 2018 року.

Великий обсяг, ймовірно, є рекордом, за словами Пани Ченджуна, старшого аналітика Rabobank. Він відображає очікування ринку щодо істотного дефіциту м’яса після відновлення спалахів чуми свиней протягом зими.

“Люди також думали, що епідемія пройшла, але це не так”, – сказала вона.

Сильна хвиля інфекцій в першому кварталі знищила щонайменше 20% племінного стада на півночі Китаю, повідомили галузеві джерела і аналітики, в результаті чого деякі фермери панікували і забивали свиней, що ще не доросли.

Внутрішні ціни на свинину з початку року впали більш ніж на 40% на тлі ліквідації поголів’я і слабкого попиту. Імпорт залишатиметься високим, однак, більшість людей очікують постійного дефіциту поставок, додала Пан.

Імпорт за перші три місяці 2021 року досяг 2,63 млн тонн, що на 20,8% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Джерело: Rauters

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *