“Ми можемо внести позитивний внесок у вирішення глобальної проблеми продовольчої безпеки – виробляти якісну їжу в найбільш підходящому місці, не сприяючи зміні клімату”. Про це говорить Гвін Хоуеллс, виконавчий директор з просування м’яса в Уельсі Hybu Cig Cymru.
Уельс хоче бути світовим лідером у виробництві баранини та яловичини. І зробити це таким чином, щоб вирішити проблеми кліматичних змін та глобальної продовольчої безпеки. Виступ відбувся 4 березня у комітеті парламенту Уельсу з питань зміни клімату, навколишнього середовища та сільських справ. Директор зазначив природні переваги, якими Уельс користувався для стійкого тваринництва.
Чому Уельс?
“Ми можемо розповісти фантастичну історію з точки зору наших показників стійкості”, – сказав пан Хоуеллс. “Співпрацюючи з незалежними дослідниками з багатьох університетів, ми показали, що виробництво яловичини та баранини в Уельсі є більш стійким, ніж тваринництво у багатьох інших місцях. Ми можемо зробити більше. Ми твердо вирішили мінімізувати наші викиди та максимізувати вуглець, який ми вловлюємо в наших ґрунтах, – додав він. – Але враховуючи повноваження, які ми маємо, ми можемо внести позитивний внесок у глобальну проблему продовольчої безпеки в найкращому місці, не сприяючи зміні клімату”.
Читайте також: Поголів’я свиней у Данії зросло цього року.
Завдяки кліматичним заходам та забезпеченню економічного відновлення після COVID-19, яке займає важливе місце, він також показав висновки досліджень, що містяться у баченні HCC “Уельський шлях”. Зокрема про те, як Уельс може забезпечити стійкі джерела їжі у частинах світу, де бракує води. Також зазначалось, як валлійські ферми працюватимуть над подальшим зменшенням викидів.
“В Уельсі ми маємо ідеальні умови для росту трави та ландшафту. Але вони здебільшого не підходять для виробництва інших продуктів харчування. Ми маємо можливість і відповідальність будувати потужний сектор вирощування овець та ВРХ для внутрішнього та зовнішнього ринків”.
Джерело: euromeatnews.com