Фермерське господарство «Козина лісова ферма» (село Тенетники Івано-Франківської області) розводить три породи кіз: ламанча, зааненську, англо-нубійську. А також виводить нову, пристосовану до місцевих умов.
На фермі утримують 113 кіз, із них 43 – дійні.
З козиного молока виготовляють авторські сири кількамісячної витримки, згущене молоко та зефір.
Читайте також:
На ринку США зростають ціни на м’ясо
«Рецепти вже підлаштовуємо під себе, – розповідає фермерка Уляна Кирилів. – У нас є винний сир, опільський, із чорним кунжутом, лавандовий, кавовий, звичайно, молодий шевр».
Також на фермі утримують овець порід німецький меринос і романівська.
«Козина лісова ферма» увійшла до зеленого маршруту Бурштинської громади «Легенди Опілля». Згодом власники ферми планують створити музей і вчити охочих прясти з вовни.
Джерело: agrotimes.ua.