За прогнозами USDA, виробництво свинини у світі збільшиться на 6,1% у порівнянні з 2020 рік.
На цей рік Міністерство сільського господарства США прогнозує, що глобальне споживання свинини буде близько 103 млн тонн. Це на 6,1% більше, ніж світове виробництво свинини у 2020 році. Зростання на 14,5% очікується у Китаї. Ця азіатська країна до кінця 2021 року зробить внесоку у розмірі 41,9% у виробництво свинини у світі, йдеться у звіті. У Європейському Союзі, другому за величиною виробнику в світі, очікується незначне зростання на 0,2 відсотка. Третє місце в цьому ланцюжку займають США. Там очікується щорічне зростання виробництва на 1%, з огляду на зростання внутрішнього і зовнішнього попиту.
Читайте також: Попит на продукти скотарства може скоротитися на 70% до 2030 року
Що стосується споживання, то протягом 2020 року він впав до найнижчого рівня за більш ніж десятиліття, незважаючи на високі темпи торгівлі. Прогноз на короткострокову перспективу полягає в тому, що світове споживання м’яса буде нижче попереднього рівня до африканської чуми свине (АЧС). У міжнародній торгівлі очікується, що світовий експорт у 2021 році знизиться на 2,1%, а ЄС залишиться найбільшим у світі експортером свинини. Мексика також виграє від збільшення попиту на свинину у Китаї і, як очікується, буде підтримувати послідовне зростання експорту на китайський ринок.
Виробництво свинини в Мексиці досягне 1,5 млн тонн в цьому році, що стане національним рекордом. Зростання підтримується зростаючим попитом, а також зусиллями місцевої промисловості, пов’язаними з генетичним поліпшенням.
У свою чергу, споживання у США прогнозується на рівні близько 2,1 млн тонн, тобто щорічне зростання на 2,5% і максимальне історичне споживання. Збільшення споживання в основному обумовлено доступними цінами, як для кінцевого споживача, так і для переробної промисловості, серед інших факторів.
Джерело: euromeatnews.com
Коментарі: