promo-zsm
promo-zsm

В Україні зросли ціни на курятину

В Україні зросли ціни на курятину
НС_CIAB_АМГ

Упродовж року українська ціна на курятину в середньому зросла приблизно на 30%. Така тенденція пов’язана із збільшенням витрат виробників.

За словами аналітика Українського клубу аграрного бізнесу Світлани Литвин, за останній рік подорожчали зернові культури, а отже, і комбікорми, які є основою для вирощування курей.

Піковими періодами були січень-лютий 2021 року, коли ціна на курятину зросла на 60%. У таких умовах виробники змушені були піднімати ціну на продукцію або припиняти виробництво.

“Вперше за тривалий період ми бачимо скорочення обсягів виробництва курятини в Україні. За останні десять років виробництво постійно зростало. За десять місяців 2021 року промислове виробництво скоротилося на 3%, у домогосподарствах – на 4%. За таких умов ціна й зросла”, – зазначила експерт.

Крім того, вона попередила про подальше подорожчання. Це пов’язано із сезонним фактором – зростанням цін на продукти перед святами. Щодо курятини, то ціна зросте на ті позиції, які користуються найбільшою популярністю, зокрема на куряче філе.

Джерело: agronews.ua.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *