Цього року світ повинен встановити новий рекорд у споживанні м’яса, згідно з останнім прогнозом FAO. Організація прогнозує, що в цьому році глобальне споживання м’яса зросте більш ніж на 1%. Найшвидше зростання відбудеться в країнах з низьким та середнім рівнем доходу, де доходи постійно зростають.
Очікується, що світ споживатиме близько 328 мільйонів тонн м’яса. Це може призвести до збільшення викидів парникових газів. Очікується, що глобальні викиди від виробництва продуктів харчування до 2050 р. зростуть на 60%, значною мірою через збільшення вирощування тварин, пише MIT Technology Review.
Читайте також:
Виробництво яловичини в ЄС у 2020 році знизилось
Альтернативні протеїни та екологічна чиста худоба – деякі з рішень, передбачених вченими для вирішення цієї проблеми. Поки що оцінки ринку альтернативного білка показують зростання до 25% цих продуктів на світовому продовольчому ринку до 2035 р. У той же час “нові методи, такі як кормові добавки, розроблені Mootral або червоні водорості, можуть різко зменшити викиди метану великої рогатої худоби, а також додавши більше жирів і білків у їх раціон. Також прогрес, модернзація та підвищення ефективності вирощування великої рогатої худоби, наприклад, забезпечення кормами на основі рослинних культур та підвищення продуктивності пасовищ – одна з наших найбільших можливостей зменшити глобальне використання сільськогосподарських земель та викиди”, – кажуть автори.
Коментарі: