promo-zsm
promo-zsm

Споживання м’яса в Німеччині зросло вперше за багато років

pigcentre

У 2024 році споживання м’яса в Німеччині зросло до 53,2 кг на особу, що трохи перевищує показники 2022 та 2023 років (52,8 кг та 52,9 кг відповідно). Це перше зростання після тривалого періоду зниження, що спостерігалося з 2016 року.

Які види м’яса стали популярнішими:

  • Свинина залишається найбільш споживаним м’ясом – 28,4 кг на особу, хоча це на 100 г менше, ніж у 2023 році.
  • Птахівництво демонструє найбільше зростання, особливо завдяки курятині: споживання збільшилося на 500 г до 13,6 кг на особу.
  • Яловичина та телятина залишилися на рівні 9,3 кг на особу, попри зростання цін.

Що вплинуло на збільшення споживання?

  • Уповільнення зростання цін: у 2024 році ціни на м’ясо підвищилися лише на 1,3%. Курятина навіть подешевшала.
  • Збільшення виробництва: обсяги виробництва м’яса в Німеччині вперше зросли за вісім років – на 1,4% до 7,3 млн тонн.
  • Внутрішнє виробництво випереджає імпорт: Німеччина зменшила імпорт м’яса на 1,4% до 3,14 млн тонн, водночас експорт скоротився на 0,3% до 4,39 млн тонн.

Попри зростання споживання, фахівці прогнозують, що повернення до рівнів минулих років малоймовірне. На це впливає популяризація флекситаріанської дієти та зміни в харчових звичках населення.

Завдяки зростанню виробництва рівень самозабезпеченості м’ясом у 2024 році збільшився з 119,5% до 120,5%. Зокрема, для:

  • Свинини134,6%,
  • Яловичини та телятини108,2%,
  • Птиці100,4%.

Загалом, ринок адаптується до змін у споживчих тенденціях, а Німеччина поступово зменшує залежність від імпорту.

Джерело

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *