Проблема зниження продуктивності свиней влітку є актуальною для більшості українських свиноферм. Оскільки у свиней не працюють потові залози, які виконують функцію терморегуляції, підвищення температури стає для них критичним.
Споживання корму, його перетравлення та засвоєння поживних речовин створює додаткове тепло, що залежить від кількості з’їденого корму. У результаті свині відмовляються від їжі, адже висока температура робить цей процес неприємним. Окрім обов’язкових заходів зі зниження температури в приміщеннях, особливу увагу потрібно приділити годівлі, адже влітку різко знижується споживання корму та отримання поживних речовин, зокрема амінокислот, які є основними елементами для росту м’язової тканини.
«Єврокорм» пропонує комплекс заходів для зменшення негативного впливу підвищених температур, серед яких:
- Зниження рівня сирого протеїну, оскільки його метаболізація потребує значної кількості енергії та виробляє тепло. Сучасні синтетичні амінокислоти дозволяють збалансувати корм при зниженні рівня сирого протеїну.
- Збільшення енергетичної поживності відповідно до очікуваного зниження споживання корму.
- Зниження рівня сирої клітковини в раціоні, адже вона вивільняє найбільше тепла під час засвоєння. Експерти «Єврокорм» знають, як знизити рівень сирої клітковини без порушення перистальтики шлунку, обираючи якісні джерела клітковини та збалансовані раціони.
Використання літніх раціонів від «Єврокорм» необхідне для підтримки високої продуктивності свиней та стабільних прибутків у спекотний період.
«Єврокорм» – найінноваційніша кормова компанія в Україні.