promo-zsm
promo-zsm

Рентабельність свинарства перейде 100% в 2022 році

Рентабельність свинарства перейде 100% в 2022 році
pigcentre

Зниження цін на корми стало сильним стимулом, навіть, для непрофільного бізнесу інвестувати в свинарство. Рентабельність інвестицій у вирощування свиней в 2022 році швидко перейде позначку 100% по року.

Про це розповів виконавчий директор Асоціації “М’ясної галузі” Микола Бабенко у великому інтервʼю для МітНюз – Зростання цін на продукти в Україні. Якими будуть ціни на мʼясо?

За його словами, свині й мʼясо в умовах блокування експорту зерна означає не лише гарантований прибуток, а і повернення обігових коштів у бізнес, який займається рослинництвом без втрати рентабельності рослинництвом.

Втім, зниження цін на корми не означає відповідного зниження цін на свинину.

«Ціни ростуть через дефіцит свиней. За 8 місяців блокування імпорту генетики свиней в Україну, поголовʼя свиноматок зменшилося на 30%. У той же час корми у 2 кварталі 2022 року в Україні подешевшали майже на 50%, а ціни на свиней виросли на 20% і, ймовірно, будуть рости далі. В Україні ціни на свинину ростуть через дефіцит свиней, у світі – через подорожчання кормів», – пояснив Бабенко.

При цьому він зауважив, що світові ціни на свинину у 2 кварталі 2022 року зросли на понад 50% – найбільший ріст поміж всіх видів мʼяса. Експорт свинини з України міг би приносити щороку понад 3 млрд євро валюти.

Микола Бабенко переконаний, що мʼясна галузь стане потужним локомотивом української економіки. Країні в цей складний час потрібні нові робочі місця, додана вартість, податки, і, врешті, потрібні доступні ціни на продукти харчування. Асоціація “Мʼясної галузі” ініціювала включення програми розвитку мʼясної галузі “Нове свинарство 2025” до плану з післявоєнного відновлення та розвитку України за напрямом «Нова аграрна політика».

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *