В Україні створена спілка з Підтримки та розвитку партнерів Топігс Норсвін

В Україні створена спілка з Підтримки та розвитку партнерів Топігс Норсвін
pigcentre

В Україні зареєстрована Громадська спілка “Підтримка та розвиток партнерів Топігс Норсвін в Україні”. Спілка має на меті слугувати розвитку галузі свинарства в Україні. Виконавчим директором спілки обраний Владислав Качмар – керівник проекту Топігс Норсвін в Україні.

Багато років свинарство в Україні занепадало і, як наслідок – дуже відстало в ефективності і собівартості від країн з розвиненим свинарством (собівартість свиней в Україні – найвища в Європі). 

За минулі 6 років в Україні:

  • з 22 кг до 14 кг в рік зменшилося споживання свинини на одного українця, тоді як в сусідніх країнах споживання свинини в 2-3 рази більше;
  • закрилося 2190 свинокомплексів;
  • щороку росте імпорт свинини та м’ясних виробів;
  • втрачений експортний потенціал свинини, через її високу ціну та відсутність захисту свинокомплексів у випадку АЧС.

Українські свинокомплекси масово використовують псевдогенетику або, навіть, свиноматок з відгодівлі, без характеристик властивих племінним тваринам – багатоплідність 16 поросят на опорос, скоростиглість – 110 кг за 154 дні, до 80% забійний вихід.

Вирішує проблему перевитрат та дефіциту якісної генетики свиней в Україні ТОВ “Центр підвищення ефективності в тваринництві”, який з 2020 року став офіційним представником Топігс Норсвін в Україні, а відтепер ще і Громадська спілка “Підтримка та розвиток партнерів Топігс Норсвін в Україні”.

“Проблема неефективного і неприбуткового свинарства в Україні – комплексна, це не тільки псевдогенетика свиней. Як правило, неефективність підтримується і далі недоброчесними постачальниками кормів, ветпрепаратів. Відсутність автоматизованого обліку на свинокомплексах відкриває необмежені можливості для фальшування результатів. Топігс Норсвін – та генетика в свинарстві, від якої почалося відновлення конкурентоспроможності української свинини в глобальному ринку. Україна з імпортера свинини, стане світовим експортером, а м’ясо стане ще доступнішим українцям” – переконаний виконавчий директор спілки Владислав Качмар.

Також нагадаємо, що названо найбільші німецькі переробні підприємства по кількості забитих свиней у 2020 році.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *