promo-zsm
promo-zsm

Данські інженери показали інноваційні холодильні системи

Данські інженери показали інноваційні холодильні системи
pigcentre

Зазвичай провідні виробники продуктів м’ясопереробки і напівфабрикатів розглядають розвиток в галузі з урахуванням перспектив і тенденцій в холодоагентах, енергоефективності, витрат на монтаж і експлуатацію. Про можливості економій енергії і трудовитрат та значне підвищення ефективності холодильних систем на м’ясокомбінатах поділився Леонід Тихомиров, представник данської компанії Danfoss.

Які холодильні системи використовують лідери галузі?

При проектуванні холодильної установки особлива увага, зазвичай, приділяється досягненню мінімальної усушки продукту і максимальної енергоефективності. В якості холодоагенту доцільно використовувати аміак. Саме він забезпечує мінімальні витрати електроенергії на виробництво одиниці холоду.

Склад холодильної установки включає в себе кілька агрегатів на режимі мінус, агрегат універсальний, а також скороморозильні апарати. Камери зберігання готової продукції і камери охолодження напівтуш працюють з безпосереднім охолодженням аміаком.

Для коридорів і приміщень з постійним перебуванням персоналу (зони обвалки, оброблення, пакування) застосовують повітроохолоджувачі з проміжним холодоносієм – водним розчином пропілен гліколю.

У процесі охолодження програма управління регулює температуру і швидкість руху повітря в камері. При цьому компресорні агрегати працюють при постійній температурі кипіння. Класична технологія охолодження дозволяє виконувати вимоги по усушці. Субпродукти, жир, обріз надходять на заморожування в плиткових швидкоморозильних апаратах. Для зберігання замороженої продукції передбачаються низькотемпературна камера і окрема експедиція для неї.

При інсталяції такої кількості споживачів необхідна велика кількість запірної арматури, як раз в цьому випадку рекомендується застосування готового рішення, а саме клапанних станцій ICF. Це дозволяє зменшити трудовитрати на монтаж та пуско-наладку.

Інноваційні рішення компанії Danfoss

Завдяки інноваційній конструкції і повній готовності з заводу, використання комбінованих клапанних станцій ICF виробництва компанії Danfoss призводить до значної економії робочого простору і істотного зниження трудовитрат, як на етапах проектування і монтажу (зменшення кількості зварних швів з 10 до 2 по кожній станції), так і при пусконалагоджувальних роботах. Також, застосування ICF дозволяє полегшити проведення подальших сервісних робіт обслуговуючим персоналом підприємства.

Застосування станції ICF, наприклад, при відтаванні випарників створює серйозний енергозберігаючий ефект. Відтавання випарників є, як відомо, дуже важливим процесом. Даний процес забезпечує як мінімум дві ключові обставини в холодильній системі:
– ефективний теплообмін
– внесок в зниження енергоспоживання

Метод відтавання зі зливом дренажної рідини широко визнаний як один з найбільш ефективних методів відтавання гарячим газом для промислових систем охолодження на м’ясопереробних комбінатах. Цей метод гарантує, що конденсат зливається при мінімально можливому тиску. Це призводить до зменшення кількості газу на 90%. Значне зменшення кількості “байпасного” газу означає, що практично немає необхідності в повторному його стисканні. Це позбавляє компресор додаткового навантаження, і тим самим, відбувається зниження енергоспоживання. Спеціалізована конфігурація ICF для управління відтаванням має модуль ICFD. Дренажний модуль ICFD постачається в одному розмірі (ICFD 20) для випарників потужністю до 200 кВт (58 тонн охолодження) і є повністю сумісним з ICF.

Поліпшення характеристик процесу відтавання скорочує час простою випарників під час відтавання. Це відбувається завдяки збільшенню обсягу зливної рідини. Також слід зазначити, що ICFD забезпечує легкий монтаж через зменшення кількості компонентів і зварних швів, а також відсутність необхідності в розбиранні і повторній збірці. Не потрібно ні налаштування, ані регулювання. Таким чином дренажний модуль ICFD – це рішення, яке задає абсолютно новий рівень ефективності промислових систем охолодження.

Детальніше про те, як саме на Вашому підприємстві можна підвищити ефективність та збільшити рентабельність – дізнайтесь у компанії Danfoss

Danfoss

Danfoss – данська інженерна компанія із 90-літньою історією, що спеціалізується на виробництві рішень для управління та оптимізації споживання енергії. Працює у секторах комерційного та промислового холоду,  житлового та комерційного будівництва, міської комунальної інфраструктури, автомобіле- та кораблебудування, промислового виробництва тощо. Станом на 2020 рік компанія працює у понад 100 країнах, має 72 заводи та 28000 працівників.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *