promo-zsm
promo-zsm

Великий м’ясокомбінат перейшов на відновлювану електроенергію

Великий м'ясокомбінат перейшов на відновлювану електроенергію
НС_CIAB_АМГ

HKScan Латвія – одна з найбільших харчових компаній Латвії. Раніше компанія займалась виготовленням лише м’ясних продуктів, але наразі розширила асортимент. Компанія вирішила піти двома шляхами скорочення викидів вуглецю від використання електроенергії.

HKScan Латвія в минулому році використовувала тільки відновлювану електроенергію, тим самим скоротивши викиди вуглецю майже на 2000 тонн. Повний перехід на відновлювану електроенергію є частиною мети HKScan щодо скорочення викидів і, таким чином, пом’якшення впливу на зміну клімату.

Компанії можуть скоротити викиди від використання електроенергії двома способами: шляхом оптимізації споживання енергії, що, в свою чергу, зменшує вплив викидів вуглецю, пов’язаних з енергетикою, або шляхом переходу на відновлювану електроенергію. HKScan Латвія вирішила слідувати обом маршрутам, як на заводі в Єлгаві, так і в логістичному центрі в Ризі, перейшовши тільки на відновлювану електроенергію. Ці зміни скоротили викиди вуглецю майже на 2000 тонн у 2020 році.

«Ми реалізуємо перехід на використання відновлюваної енергії відповідно до стратегії всієї HKScan Group, яка спрямована на зменшення нашого впливу на клімат та забезпечення довгострокового розвитку. Наш вибір також надає переваги для експортних ринків, де для існуючих і нових партнерів все важливіше працювати з компанією, яка усвідомлює мінімізацію впливу на навколишнє середовище і вживає заходів для скорочення викидів вуглецю», – говорить Хейно Лапінс, директор з продажу HKScan Латвії.

HKScan Латвія отримала сертифікат EECS RES-GO, який доводить, що використовувана електроенергія повністю виробляється з відновлюваних джерел енергії.

Джерело: euromeatnews.com

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *