promo-zsm
promo-zsm

М’ясна галузь Іспанії зазнає великих збитків

М'ясна галузь Іспанії зазнає великих збитків
НС_CIAB_АМГ

Збільшення виробничих витрат може призвести до зниження доходів компаній на 500 мільйонів євро.

Іспанська м’ясна промисловість може зазнати значних втрат у найближчі місяці, якщо збитки виробництва продовжуватимуть зростати. Безперервне зростання рахунків за електроенергію, підвищені ціни на сировину та допоміжні матеріали (пакувальння, логістика, миючі засоби), витрати на оплату праці, зростання вартості вантажу та дефіцит контейнерів – це лише деякі з деталей, які хвилюють виробників.

За даними іспанської міжпрофесійної асоціації ANICE, компанії в м’ясній галузі можуть зазнати збитків у розмірі понад 500 мільйонів євро, якщо ціни продовжуватимуть зростати і не зупиняться в найближчі місяці. 

Електрика є одним з основних факторів, які загрожують конкурентоспроможності іспанських компаній.

«Якщо взяти за орієнтир останні 3 місяці (липень-жовтень 2021 року), то середня ціна електроенергії становила 153,99 євро/МВт-год, що становить збільшення на 353,48% порівняно із середньою ціною на світло за той же період 2020», – зазначає ANICE.

Зараз інфляція в Іспанії становить 5,4%, це найвищий рівень за 29 років, що призводить до зростання вартості робочої сили. 

«Усі ці витрати негативно впливають на компанії в критичний час, коли вони починають оговтуватися від пандемії. До цього додаються проблеми, пов’язані зі збільшенням вартості перевезень та дефіцитом контейнерів. Невідповідність між різким зростанням попиту після пандемії та скорочення пропозиції призвели до підвищення тарифів практично на всіх торгових маршрутах, що особливо турбує галузь напередодні різдвяного сезону», – додали в ANICE.

Джерело: euromeatnews.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *