promo-zsm
promo-zsm

На тайському ринку передбачається дефіцит свинини

На тайському ринку передбачається дефіцит свинини
pigcentre

Через спалахи АЧС в країні, можливо, зменшиться поголів’я свиноматок на 50%, – про це попереджає світовий експерт.

Таїланд стикається з подібним сценарієм, який спостерігався у В’єтнамі протягом останніх кількох років. З травня країна стикається з численними спалахами африканської чуми свиней (АЧС) на комерційних фермах.

Ціна на живих свиней на фермі в Таїланді досягла 2,5 дол. США/кг, порівняно з 1,8 дол. США/кг два місяці тому. Це сигналізує про те, що в найближчі місяці назріває дефіцит свинини. Основна причина зростання ціни — це масове вибракування свиноматок і комерційних свиней для запобігання поширенню африканської чуми свиней.

«Раніше ми підрахували, що 30% свиноматок було знищено або відправлено в сусідні країни, особливо в М’янму. Але сьогодні втрата свиноматок може скласти до 50% і більше», – вважає Пол Андерсон – менеджер з міжнародних продажів Genesus Inc.

Тим не менш, для відновлення поголів’я ферми знадобляться місяці, оскільки поголів’я скорочується, а імпорт є єдиним рішенням для тайської галузі свинарства. «Здорових свинок у Таїланді важко знайти, тому кращим рішенням рішенням буде імпорт. Навіть коли свинки є в наявності, дуже важко отримати дозвіл на переміщення свинок на ферми. Свиней суворо контролюють, щоб уникнути поширення хвороби», – додав пан Андерсон.

Зараз у Таїланді ситуація схожа на ту, що було рік назад у В’єтнамі. Наслідки АЧС у В’єтнамі минулого року спричинили дефіцит та підвищення цін на свиней у країні. В’єтнам пом’якшив цю проблему, дозволивши імпорт свиней з Таїланду.

Проте подібне рішення Таїланд не може собі дозволити. Тому ефект від АЧС у Таїланді буде набагато сильніше, ніж той, з яким стикався В’єтнам.

Джерело: euromeatnews.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *